cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Samaritan's Purse
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2022 door Patrick Goede

School cancelt schoenendoosactie vanwege opvattingen evangelist Franklin Graham

Samaritan's Purse organiseert jaarlijks een schoenendoosactie voor kinderen die normaliter niks krijgen met Kerstmis. Een school die vorig jaar voor het eerst meedeed aan de liefdadigheidsactie heeft zich echter teruggetrokken vanwege 'een klacht over de overtuigingen van de organisatie met betrekking tot het huwelijk', dat meldt Christian Today.

Christian Concern laat weten dat het St. Lawrence College in Ramsgate (Verenigd Koninkrijk) zich heeft teruggetrokken uit het Operation Christmas Child-programma na klachten van ouders. Samaritan's Purse is een christelijke stichting die geleid wordt door evangelist Franklin Graham. Hij is altijd erg uitgesproken geweest over het Bijbels huwelijk, seksualiteit en genderidentiteit. 

Afgelopen maand verzamelde de organisatie nog 660.000 schoenendozen met speelgoed voor door de oorlog getroffen kinderen in Oekraïne. De ouders die bezwaar maakten worden vermoedelijk gesteund door de organisatie Humanists UK. Ze zouden Graham 'homofoob' genoemd hebben en iedereen die deze overtuigingen deelt zou in hun ogen 'een gevaar zijn voor kinderen'.

Verloochend
De school meldde afgelopen maand in een verklaring het te betreuren dat "de overtuigingen van Samaritan's Purse niet overeenkomen met de christelijke ethiek van de school", terwijl ze daar wel vanuitgegaan waren. "We onderkennen dat ons onderwijs en onze pastorale zorg de diversiteit vanuit de huidige maatschappij dient te respecteren en reflecteren", aldus de school.

Een ouder die graag anoniem wil blijven zegt dat de school "zijn eigen redenen om als school te starten heeft verloochend." 

"Ik voel mij erg in de steek gelaten omdat de school er niet in geslaagd is om hierin samen op te trekken met christelijke kinderen en hun ouders. De school probeert met één been in de seculiere wereld te staan en met één been in de christelijke. Dat werkt gewoon niet", aldus de gefrustreerde ouder.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen