cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
doop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 april 2022 door Redactie

Bijzonder: Zelfs ziekbed verhindert deze man niet om gedoopt te worden

Zondag vond er een indrukwekkende en bijzondere doopdienst plaats in het Beatrixoord in Haren. Mede dankzij de inzet van Stichting Ambulance Wens kon een man, die op zijn ziekbed tot geloof kwam, gedoopt worden. Het leverde indrukwekkende beelden op.

Stichting Ambulance Wens zet zich in om laatste wensen te vervullen van mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet mobiel. Dankzij de inzet van deze stichting kunnen mensen bijvoorbeeld nog een laatste keer hun boerderij bezoeken, de zee zien of afscheid nemen van hun geliefde dieren. Maar afgelopen zondag werd er wel een heel bijzondere wens in vervulling gebracht, zo blijkt uit een foto die de stichting op Twitter plaatst. Daarop is te zien dat er een man op een bed een zwembad ingetakeld wordt om gedoopt te worden.

Het blijkt een doopdienst te zijn van Destiny Church Groningen. Op Facebook schrijft de kerkelijke gemeente erover: ‘Vandaag was er wel een heel bijzondere doopdienst in het Beatrixoord in Haren (Groningen), waar broeder Henk gedoopt werd. Henk kwam op zijn ziekbed tot bekering, maar vond dat geen reden om zich niet te laten dopen. Hij wilde deze stap van gehoorzaamheid toch maken.’

De beelden van de zieke man die zich laat dopen, worden veelvuldig gedeeld op social media. Veel mensen zijn onder de indruk van de ontroerende foto’s.

Foto: Stichting Ambulance Wens

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Van harte gefeliciteerd met uw doop, br. Henk!