cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk Rusland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 maart 2022 door Redactie

Noodkreet Russische voorgangers: "Stop achteloos bloedvergieten"

Russische christenen hebben hun steun aan Oekraïne betuigd en veroordelen de aanval van Rusland op het buurland. "We moeten ons bekeren van wat we hebben gedaan, eerst naar God en dan richting de inwoners van Oekraïne", aldus driehonderd voorgangers in een open brief.

De briefschrijvers winden geen doekjes om hun standpunt in het conflict. Zij hopen gehoord te worden door de politieke leiders van Rusland en dat de brief een bemoediging zal zijn voor christenen in Oekraïne. "Ons leger is verwikkeld geraakt in grootschalige vijandigheid in een ander land. Ze vuren bommen en raketten af op steden in ons buurland Oekraïne", luidt de brief. "Geen enkel politiek conflict kan dit geweld en de dood van onschuldige mensen rechtvaardigen. Mannen, vrouwen en kinderen komen om het leven."

De ondertekenaars van de brief zijn voornamelijk voorgangers uit evangelische- en pinksterkerken. Ze citeren uit Jeremia 18 vers 7 en 8, waar staat: "Het ene ogenblik doe Ik de uitspraak over een volk en over een koninkrijk dat Ik het weg zal rukken, af zal breken en zal doen ondergaan. Bekeert zich dat volk waarover Ik die uitspraak heb gedaan echter van zijn kwaad, dan zal Ik berouw hebben over het kwade dat Ik het dacht aan te doen." (HSV)

"We moeten ons bekeren van wat we hebben gedaan, eerst naar God en dan richting de inwoners van Oekraïne", stellen de Russische voorgangers in de afsluiting van de open brief. We moeten afdoen met alle leugens en haat. We roepen de autoriteiten van ons land op om dit achteloze bloedvergieten te stoppen!"


Oorlog Oekraïne
- Oekraïnedebat: een gebed en een psalm in de Tweede Kamer
- Segers beschuldigt Poetin van blasfemie: “Jezus geciteerd om bloedbad goed te praten”
- Zien we elementen van de eindtijd in de oorlog tegen Oekraïne?
- Mag ik als christen Poetin haten?
- Zendeling Stefanie de Wildt blijft in Oekraïne: "De Heere geeft ons vrede en ik hoef niet bang te zijn"
Meer over Oorlog Oekraïne »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prima actie van deze voorgangers! Ik hoop van harte dat het kan bijdragen aan het beëindigen van Putins agressie .