cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjen ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2022 door Redactie

Arjen ten Brinke vertrekt bij Mozaiek033 en deelt heftig getuigenis

Arjen ten Brinke gaat vertrekken bij Mozaiek033. De voorganger blijft wel actief binnen de Mozaiek-familie en gaat in Almere aan de slag, waar hij opvallend genoeg eerder al een jaar lang voorganger was in een andere kerk. Dat liep echter helemaal fout, zo vertelde hij zondag tijdens de dienst in Nijkerk: “Ik zwoer God nooit meer een kerk binnen te stappen. De kerk stond voor mij symbool voor machtspolitiek, manipulatie en onveiligheid.” Bij Mozaiek vond Ten Brinke echter herstel en genezing, waarna hij weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke roeping in Almere.

Bediening in Almere
Ten Brinke legde in de dienst uitgebreid uit waarom hij heeft besloten om over te stappen naar Mozaiek036 in Almere. Hij gaf daarbij een getuigenis over wat God de afgelopen jaren in zijn leven en dat van zijn gezin heeft gedaan. Hij vertelde over het werk dat hij tien jaar lang in Den Haag deed, waarna hij vertrok naar een kerk in Almere omdat God hem daarnaar toe riep. In 2017 verhuisde hij daarom samen met zijn gezin naar Almere.

"Ik zat in de auto en zwoer God dat ik nooit meer een kerk binnen zou stappen. Ik was helemaal klaar met de kerk, met de mensen van de kerk."

Lang duurde zijn bediening echter niet. Na een jaar besloot hij om te stoppen. “Dat was heel heftig”, vertelde hij daar afgelopen zondag over. “Alles stond even op losse schroeven. Ik heb mijn bediening aan de kerk teruggegeven. Het bleek dat het niet de plek was waar ik moest gaan dienen. Ik kon daar niet mezelf kwijt en kon niet mezelf zijn met de gaven en talenten die God mij gegeven heeft. Wat er toen gebeurde, had veel impact op mij. Ik zat in de auto en zwoer God dat ik nooit meer een kerk binnen zou stappen. Ik was helemaal klaar met de kerk, de mensen van de kerk. De kerk stond voor mij symbool voor machtspolitiek, manipulatie en onveiligheid. Als er ergens een plek is waar je niet moest zijn, was dat de kerk.”

Ten Brinke kwam in een zware periode terecht waarin hij letterlijk op de bank belandde en maanden thuisbleef. “Ik zat best diep. Als de bel ging, durfde ik niet eens meer de deur open te doen omdat ik bang was voor mensen van de kerk.”

Mozaiek
Dat veranderde toen hij een telefoontje kreeg van Kees Kraayenoord, de oprichter van Mozaiek. Ten Brinke raakte in gesprek met leiders en voorgangers van de kerk en hij raakte onder de indruk. “Vooral omdat ze spraken over een kunstwerk van gebrokenheid. Hoe meer ze daarover spraken, hoe meer er herstel plaatsvond. Het eerste gesprek merkte ik al dat er een klein beetje herstel plaatsvond.” De gesprekken zorgden voor herstel, genezing en vertrouwen. Ten Brinke merkte dat hij mocht zijn wie hij was.

"In de 2,5 jaar dat ik hier ben, heeft God mijn pijn, verdriet, cynisme en boosheid hersteld. Hij heeft alles hersteld."

Na een aantal gesprekken kreeg hij de vraag om voorganger te worden va Mozaiek033. Dat vond Ten Brinke eerst ingewikkeld en hij begreep niet goed wat Gods plan was. Maar toch besloot hij om ja te zeggen en inmiddels is hij zo’n 2,5 jaar voorganger in Mozaiek033. Hij vertelde een bijzondere tijd te hebben gehad in Nijkerk: “In die 2,5 jaar dat ik hier ben, heeft God mijn pijn, mijn verdriet, mijn cynisme en boosheid hersteld. Hij heeft alles hersteld. Ik kan je zeggen, en mijn vrouw is getuige, Mozaiek is voor mij een plek geweest van herstel, genezing en vernieuwing. Ik ben weer meer in mensen gaan geloven en van de kerk gaan houden.”

Terug naar Almere
De afgelopen tijd ontstonden er in verschillende plaatsen in Nederland nieuwe community's en kerken vanuit Mozaiek. Dat is ook in Almere het geval, de plaats waar Ten Brinke dus bij een andere kerk teleurgesteld, gekwetst en gebroken na een jaar zijn bediening teruggaf. Hij woont nog steeds in Almere met zijn gezin. “Het afgelopen half jaar ben ik in gesprek geweest met collega’s van Moziek over hoe ik de afgelopen jaren heb beleefd. Ik voelde zo’n overtuiging voor Almere en daarna kwam Mozaiek033 op mijn pad. Nu ontstaat Mozaiek036. Zou het kunnen zijn dat dat de plek is waar ik ook moet gaan dienen? Ik ging ermee naar God, heb gebeden, gezocht en gevraagd.”

Hij sprak onder meer met Ido Buwalda. “Hij vroeg aan mij: “Zou het kunnen zijn dat God die 2,5 jaar in Nijkerk gebruikt heeft om herstel te geven, om je te laten genezen, om je weer terug te brengen bij de roeping de Hij je eerst gaf?” Daar ben ik mee naar God gegaan. God heeft me de afgelopen weken de diepe overtuiging en heel veel rust en vrede gegeven om afscheid te nemen van Mozaiek033 en terug te gaan naar mijn oorspronkelijke roeping in Almere.”

"God heeft me de afgelopen weken de diepe overtuiging en veel rust en vrede gegeven om afscheid te nemen van Mozaiek033"

“Almere is een grote stad met meer dan 200.000 inwoners waar niet zoveel kerken zijn", vervolgde Ten Brinke. “Waar mensen verlangend zijn en waar een kleine groep is van zestig tot zeventig mensen die de komende jaren gaat bouwen aan Mozaiek036 in Almere. Er is besloten dat ik per 1 juli van dit jaar afscheid neem van Mozaiek033 en terugga naar Almere. Dat betekent, lieve broers en zussen, dat ik in deze context afscheid van jullie ga nemen, maar dat ik geen afscheid ga nemen van de Mozaiek-familie.”

Beluister hier de hele getuigenis van Arjen ten Brinke.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Arjen,

Een getuigenis van hoop voor veel mensen die dezelfde ervaring hebben en het (nog) voor gezien houden.+

Maar onze onbeschrijfelijke liefdevolle en bewogen God zoekt altijd weer de verbinding en gebruikt daar mensen voor ( in dit geval Kees). Het geloofsproces eindigt niet als deuren worden gesloten door mensen. Mijn les was dat God het eerste en het laatste woord heeft. En als Hij werkt, wie kan het keren?

De verlossing is van de Heere.