cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
LHBTI vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2022 door Redactie

Internetcampagne christelijke ex-LHBTI'er verwijderd na klacht: "Homogenezingstherapie is gevaarlijk"

Britse christen Mike Davidson helpt (ex-)LHBTI'ers die hun gevoelens als ongewenst ervaren door een online campagne van Core Issues Trust. De campagne werd offline gehaald nadat Global Project Agains Hate and Extremism (GPAHE) een melding deed van haatzaaierij, aldus Christian Today. "Homogenezingstherapie is gevaarlijk", aldus GPAHE.

GPAHE richt haar pijlen niet alleen op Core Issues Trust, maar ook op andere online platforms voor worstelende LHBTI'ers. Ze hebben problemen met therapie die zich richt op het veranderen van iemands geaardheid of genderdysforie. Deze 'homogenezingstherapie' staat sinds 2021 ter discussie in de Britse kamer. Premier Boris Johnson noemde het "walgelijk" en een "marteling."

"Wanneer iemand op zoek gaat naar dit soort vormen van therapie, zouden ze gewaarschuwd moeten worden en opties voor échte hulp aangeboden moeten krijgen", aldus GPAHE. Deze waarschuwing zou volgens de organisatie te zien moeten zijn op websites als X-Outloud, waar ex-LHBTI'ers hun getuigenis delen, en Sex Change Regret, een website die werd opgericht door voormalig transgender Walt Heyer.

Volgens GPAHE zijn de getuigenissen en de informatie op de websites "schadelijk" en onwaar. Mike Davidson geeft aan dat de informatie die hij verspreid via Core Issues Trust en X-Outloud waarheidsgetrouw is en gebaseerd is op persoonlijke ervaringen van ex-LHBTI'ers, waaronder hemzelf. Volgens Davidson is de actie van GPAHE tegen de twee websites een vorm van smaad. Hij heeft naar eigen zeggen contact met advocaten over het ondernemen eventuele juridische actie.

Ondanks de tegenslagen blijft Davidson zich inzetten voor christelijke LHBTI'ers en ex-LHBTI'ers. "We blijven pastorale hulp bieden aan mensen die ongewenste homoseksuele gevoelens ervaren en transgenders die tegen problemen aanlopen in hun leven. Daarnaast blijven we zichtbaar in de maatschappij en actief als organisatie", aldus Davidson.

In januari 2021 stemde de Tweede Kamer in Nederland voor het strafbaar maken van homogenezingstherapie. Is dat goed of niet? CIP.nl vroeg het aan de mensen op straat:


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Moedig dat Davidson zich met pastorale hulp blijft inzetten voor christelijke LHBTI'ers en ex-LHBTI'ers. Het is toch te gek voor woorden dat men een therapie om mensen van bepaalde problemen te verlossen, gevaarlijk noemt en spreekt van haatzaaierij (de bekende stik om de ‘hond’ te slaan). Ook ik weet dat er in het verleden fouten zijn gemaakt, maar dat gebeurt ook in ziekenhuizen. Moeten we die dan maar gaan sluiten?