cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
zihni ozdil
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2022 door Redactie

Zihni Özdil leerde als kind boodschap van Jezus bij huidig CDA-Kamerlid

Voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil raakte het afgelopen jaar niet uitgesproken over Jezus. Meerdere malen gaf hij aan Hem als zijn grote voorbeeld te zien en veel bezig te zijn met de Bijbel en het christelijk geloof. Opvallend genoeg leerde hij de boodschap van Jezus voor het eerst kennen toen hij als kind werd verwelkomd in het gezin van een huidig CDA-Kamerlid.

Dat vertelt Özdil in een uitgebreid interview dat hij aan De Telegraaf gaf. Tijdens dit vraaggesprek was het onderwerp Jezus en het christendom onvermijdelijk. Zinhi vertelt hoe hij in aanraking kwam met de boodschap van Jezus toen hij en zijn broertje in hun jeugd racistisch werden behandeld. Als Turks gastarbeidersgezin werden ze in de witte arbeiderswijk waar ze woonden regelmatig uitgescholden en in elkaar geslagen. Hun ouders werden op straat bespuugd. “Maar één gezin nam het voor ons op, bij hen stond voor ons altijd een bord warm eten klaar. We konden daar naar binnen vluchten als we werden opgejaagd. Het enige gereformeerde gezin in de straat: de familie Bontenbal. Acht kinderen. Een van hen, Henri, zit nu voor het CDA in de Tweede Kamer. Bij hen heb ik de socialistische boodschap van Jezus van kleins af meegekregen.”

En het is precies dat socialistische christendom waar Özdil vandaag de dag voor pleit: “Ik zie de betekenis van het christendom in de Europese geschiedenis. Mijn strijd is nu dat ik via het publieke debat wil ijveren voor de terugkeer van dat socialistische christendom, dat in Nederland altijd een grote rol heeft gespeeld.”

Hendrina de Graaf sprak eerder voor CIP.nl uitgebreid met Zihni Özdil over zijn fascinatie voor Jezus: “Bij Hem kun je jezelf zijn, ongeacht wie je bent. Wij, linkse mensen, zijn er heel goed in om anderen te veroordelen. Toen ik op de foto ging met Sid Lukassen (ultrarechtse filosoof, red.) waren het mijn eigen linkse mensen die mij aan het kruis nagelden. Maar Jezus doet dat niet. Hij zegt: “Wie je ook bent, Ik houd van je. Ook al vind Ik het niet allemaal goed wat je aan het doen bent, Ik houd van je.””

Lees het hele artikel in De Telegraaf.

Lees ook: Atheïst Zihni Özdil leest regelmatig de Bergrde van Jezus: “Hij vergaf tot de laatste snik”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Beste Zihni, wat een mooi interview, bedankt voor het delen, ik wens je Gods zegen toe...