cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2021 door Jeffrey Schipper

Dit zijn de 5 meest beluisterde CIP Podcasts van 2021

Iedere week wordt het laatste nieuws uit christelijk Nederland besproken in de CIP Podcast. Vaak bespreken redacteuren van CIP.nl het nieuws en soms schuift er een gast aan om zijn of haar licht op de actualiteit te laten schijnen. Aan het einde van 2021 zetten we de vijf best beluisterde CIP Podcastst van het jaar op een rijtje.

1. Jeffrey & dr. Wim Dekker over de eindtijdpreek van dr. Paul Visser en niet-gevaccineerden

Op 10 oktober preekte dominee Paul Visser over Openbaring 13 en The Great Reset. Inmiddels is deze preek meer dan 500.000 keer bekeken. Is de kritiek op de dominee terecht? Theoloog Wim Dekker geeft antwoord in de CIP Podcast. Met hem bespreekt CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper ook de oplopende coronabesmettingen in Staphorst en de aanval van journalist Francisco van Jole op niet-gevaccineerde christenen.

2. Patrick & Jeffrey over profeet TB Joshua, kritiek op de EO en homogenezing

De omstreden profeet T. B. Joshua (57) is overleden. In de CIP Podcast hoor je waarom hij wereldwijde impact had. Redacteur Patrick Simons vertelt ook over een opvallend wetsvoorstel om 'homogenezing' te verbieden. Collega Jeffrey Schipper licht toe waarom dominees kritiek hebben op een nieuw EO-programma. En we delen goed nieuws over een Pakistaans echtpaar!

3. Patrick & Jeffrey over genderneutrale toiletten, vaccinatie en meer of minder SGP-vrouwen?

Wat valt er op aan het gendergelijkheidsplan van D66-minister Ingrid van Engelshoven? Je wordt bijgepraat door CIP-redacteuren Jeffrey Schipper en Patrick Simons in de CIP Podcast. Ook de vermissing van een Nederlandse evangelist en een pleidooi voor een gesprek over SGP-vrouwen worden besproken. En in zijn 'ergernis van de week' laat Patrick zich uit over polarisatie in het vaccinatiedebat!

4. Patrick & Jeffrey over coronabesmettingen in de Biblebelt, onderwijsvrijheid en John Lapré

In de media wordt veel geschreven over oplopende coronabesmettingen in de Biblebelt. Is er sprake van framing? Redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper discussiëren hierover. Patrick vertelt verder waarom christenen ervaren dat het christelijk onderwijs wordt aangevallen en legt uit waarom hij geraakt is door een bijzondere EO-documentaire over de christelijke lhbti'er John Lapré.

5. Jeffrey & Otto Grevink over de coronapas, crisis in de CGK en de christelijke slachtofferrol

Kruipen christenen die vrezen voor christenvervolging in Nederland te veel in de slachtofferrol? PKN-predikant Otto Grevink geeft antwoord in de CIP Podcast. Met CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper bespreekt hij ook een crisisberaad in de Christelijke Gereformeerde Kerken: komt er een kerkscheuring aan? Ook de ophef over een christelijk evenement dat bezoekers vraagt om een coronapas komt ter sprake!

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Spotify


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen