cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gérald Darmanin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Redactie

Franse minister veroordeelt bedreigen van christenen door moslims tijdens Mariaprocessie

De Franse minister van Binnenlandse Zaken keurt de bedreiging ten opzichte van Parijse christenen sterk af. Een groep Rooms-katholieken werd bedreigd door moslimjongeren tijdens de jaarlijkse Mariaprocessie in het westen van Parijs om stil te staan de Onbevlekte Ontvangenis. "Mensen moeten in ons land in rust en vrijheid kunnen aanbidden", aldus Minister Gérald Darmanin volgens CNE News.

Terwijl de Mariaprocessie door dertig christenen gelopen werd, overvielen twaalf moslimjongeren hen. In eerste instantie schreeuwden de moslims van een afstandje naar de christenen. Toen de deelnemers van de processie niet reageerden, kwamen ze dichterbij. "Ik zal je keel doorsnijden boven de Koran", schreeuwde een van de belagers volgens een van de christenen. Uiteindelijk was er zelfs sprake van fysiek geweld en werd onder andere gegooid met éen van de fakkels van de processie. Het bisdom laat weten dat de deelnemers van de processie erg zijn geschrokken. De politie doet onderzoek naar de daders en mogelijke berechting.

Darmanin neemt regelmatig stelling tegen radicalisering van Franse moslims en zegt het tegen te gaan. "Uiteraard vormen christenen niet een probleem zoals moslims", stelde de minister van Binnenlandse Zaken eerder in een televisieinterview over moslimradicalisatie. Moslimextremisme zou volgens Darmanin zorgen voor een toename van terrorisme en hiermee een gevaar vormen voor de samenleving. "Maar het is niet alleen de islam die een probleem vormt, maar ook christenen zijn een vooraanstaand probleem." Later kwam de minister hierop terug. "De uitdrukkingen die ik heb gebruikt zijn onhandig gekozen", gaf Darmanin toe en boodt zijn excuses aan.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik vind dit niet meer normaal.in Frankrijk breekt nog wel een burgeroorlog uit.ook niet zo raar hè dat de rechtse partijen al groter worden.alleen in oost Europa ben je nog veilig als christen.maar ik doe hier niet aan mee ik behoor Jezus toe en zal nooit buigen nooit