cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 december 2021 door Kees van Kralingen

Vaccins, DNA, onze identiteit en het evangelie

Wat hebben al deze begrippen in de kop boven dit artikel met elkaar te maken? Een misvatting die ook onder christenen voorkomt is dat de nieuwe mRNA-vaccins tegen het coronavirus iets met je DNA zouden doen. Dit zou dan vervolgens je identiteit kunnen veranderen. Dat roept dan weer vragen op over wat dit doet met je identiteit als christen.

De mRNA-techniek maakt op een creatieve manier gebruik van hoe God ons geschapen heeft en van het bijzondere immuunsysteem waarmee God ons lichaam heeft uitgerust. In het artikel wordt eenvoudig uitgelegd hoe zo’n mRNA-vaccin werkt en waarom dit niets verandert aan ons DNA en ook niet aan onze identiteit.

Hoe zit het dan met het verband tussen ons DNA en onze identiteit als mens en als christen? We zijn meer dan ons DNA en meer dan de verzameling moleculen waaruit ons lichaam bestaat. Tegelijk is ons lichaam een wezenlijk onderdeel van wie we zijn.
Het meest belangrijke aspect van mijn identiteit als christen is dat ik verbonden ben met Jezus Christus. Ik ben een ‘nieuwe schepping’ en er is niets dat dit ongedaan kan maken. Dat laatste geeft mij rust en stabiliteit. Juist in een wereld waarin ik als mens met lichaam en geest dagelijks wordt gebombardeerd met van alles en nog wat. Wat beschermt mij dan?

Ik ben een ‘nieuwe schepping’ en er is niets dat dit ongedaan kan maken. Dat laatste geeft mij rust en stabiliteit.

We weten inmiddels dat ons lichaam door God is uitgerust met allerlei herstelmechanismen (zelfs schade aan ons DNA kan vaak worden gerepareerd). Ook ons immuunsysteem is zo ontworpen dat het in de loop van ons leven weerstand opbouwt tegen allerlei ziektekiemen. Daar maken we gebruik van in het geval van vaccinatie. We hebben ook een bepaalde mate van psychische of geestelijke weerbaarheid.

In dit alles zijn we nog steeds verantwoordelijk voor wat we met onszelf doen. We moeten en mogen ons beschermen tegen de dingen die onze gezondheid en ons leven bedreigen. Dit betekent uiteraard niet dat God dan niet meer soeverein is. We geloven dat Hij alle dingen in zijn hand heeft. Daarom hebben wij geen geest van vreesachtigheid, maar van kracht, liefde en bezonnenheid (2 Tim. 1:7). Hoe kan dit? Dat brengt ons bij het evangelie.

Het evangelie is het goede nieuws van alles wat God gedaan heeft door Jezus Christus, door Zijn leven, sterven en opstanding om zondige, verloren mensen met God te verzoenen, en Zijn beeld in ons te herstellen om uiteindelijk een nieuwe mensheid te geven en een nieuwe hemel en aarde. Door Jezus Christus wordt onze relatie met God hersteld als wij door geloof aanvaarden en ontvangen wat Hij heeft volbracht. Dan zijn we het eigendom van Jezus Christus en dat geeft hoop en zekerheid voor ons tijdelijk en eeuwig leven. Niets kan onze identiteit in Christus en onze relatie met God schaden (Rom. 8:35-39).

Dit is een samenvatting van een artikel van Kees van Kralingen, gepubliceerd op de website van TGC Nederland en Vlaanderen. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat vaccine-mRNA opgenomen wordt. Ik ben ook nog geen studie tegengekomen die ernaar heeft gezocht. Niet onlogisch, het reverse transcriptase enzyme wat nodig is om het mRNA op te nemen is in mensen niet aanwezig (wel onderdeel van HIV-virus).

Als het wel zou lukken (konijn uit hoed) om het aan te tonen wordt uitspraak 569 U.S. 576 van het Amerikaanse Supreme Court interessant. Je bent dan transhuman, gedeeltelijk gepatenteerd en met een aardse eigenaar. Maar dat gaan ze vast niet proberen in de toekomst.