cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
bisschop Pohjola
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 december 2021 door Redactie

Finse bisschop verschijnt voor de rechter: "Christenen betalen prijs voor hun geloofsopvattingen"

De Finse bisschop Juhana Pohjola moet in januari voor de rechter verschijnen voor het uiten van zijn visie op seksualiteit. "Christenen moeten bereid zijn om een prijs te betalen voor hun geloofsopvattingen", aldus de bisschop, volgens Christian Today.

De predikant schreef in 2004 samen met politica dr. Päivi Räsänen een brochure over Bijbelse seksualiteit. Beide schrijvers werden in het voorjaar van 2021 aangeklaagd voor omstreden uitspraken in de brochure. Ze keuren elke vorm van seksualiteit buiten een heteroseksueel huwelijk af en noemen homoseksualiteit een zonde. Räsänen wordt aangeklaagd als auteur van de brochure, bisschop Pohjola als uitgever. De brochure is al jaren oud. De twee Finse christenen konden toch worden aangeklaagd, omdat de brochure nog steeds op de website van Pojola's kerk staat. "Ik weigerde de brochure van de website af te halen toen de politie mij ondervroeg. We blijven dus ons standpunt verkondigen."

De bisschop hoopt dat het verhaal anderen mag bemoedigen. "We hoeven nergens bang voor te zijn wanneer we God meer vrezen dan mensen. We zijn geroepen om ons geloof in Jezus Christus in waarheid en liefde te beleiden en publiekelijk het kerkelijk geloof te verkondigen. We moeten bidden zoals de apostelen in Handelingen 4 vers 29, opdat we 'met alle vrijmoedigheid Zijn Woord blijven spreken.' We moeten er klaar voor zijn om welke prijs dan ook te betalen en door de media te worden afgeschilderd als intolerant en wetteloos. We moeten onze basisrechten op vrijheid van geloof en meningsuiting verdedigen, zolang het kan."

Lees verder over de zaak tegen Räsänen:


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Moedige en enig juiste opstelling van de Finse bisschop Juhana Pohjola. Bovendien heeft hij de gelegenheid om aan de 'rechters' de bijbelse visie uit te leggen.