cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Marcus Lamb
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2021 door Patrick Goede

Oprichter christelijk televisienetwerk Marcus Lamb (64) overleden

Marcus D. Lamb is dinsdag op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Lamb was oprichter en voorzitter van televisiezender Daystar, die in 1997 in Amerika startte en binnen de kortste keren 108 miljoen Amerikanen en twee miljard mensen wereldwijd bereikte. "Veel christenen dromen er van om het evangelie in hun generatie aan de hele wereld bekend te mogen maken. Marcus deed dat", zegt pastor Jentezen Franklin van Free Chapel over Lamb.

In 2006 werd Daystar de eerste christelijke televisiezender die in Israël mocht uitzenden. De dood van de oprichter laat veel christelijke leiders dan ook niet ongemoeid. Zo laat pastor Franklin Graham weten dat Lamb "erg gemist zal worden". Graham: "Mijn gebeden zijn bij zijn vrouw en kinderen. Voor een ieder die gelooft en vertrouwt in Jezus Christus is er de zekerheid dat ze de eeuwigheid met God in de hemel mogen doorbrengen. Marcus is nu in de tegenwoordigheid van onze Heer en Heiland."

Marcus Lamb was een slimme man en werd door velen een "wandelende Bijbel" genoemd volgens de Christian Post. Hij rondde zijn universitaire opleiding al op 19-jarige leeftijd magna cum laude af. In 1983 hoorde hij in Israël naar eigen zeggen de roepstem van God om een televisiezender te starten. Dat begon een paar jaar later lokaal, maar eindigde dus uiteindelijk met een miljoenenpubliek. Op de dag voor zijn dood stuurde Lamb nog een bemoedigende Bijbeltekst de wereld in via Twitter, Psalm 34 vers 19: "De Here is nabij de gebrokenen van harten Hij verlost de verslagenen van geest."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Vandaag lees ik in het ND dat Marcus aan corona is overleden en niet gevaccineerd was; dat hij zich vaak op zijn netwerk Daystar tegen vaccins keerde,"waarachter hij allerlei complotten ontwaarde". Hoe belangrijk blijkt het maar weer dat voorgangers getoetst worden op hun woorden (Handelingen 17:11)