cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2021 door Jeffrey Schipper

Martin Koornstra legt uit waarom hij een open brief tegen polarisatie ondertekende

Christelijke leiders hebben deze maand een open brief aan de samenleving gepresenteerd. Ze maken zich zorgen om de verdeeldheid in de samenleving. Spreker Martin Koornstra was één van de tientallen christelijke leiders die zijn handtekening onder de brief plaatste. In de CIP Podcast licht Koornstra toe waarom hij de brief heeft ondertekend.

De christelijke leiders maken zich in de open brief grote zorgen zorgen over de toenemende polarisatie. De briefschrijvers roepen daarom iedereen op om de verbinding te zoeken met mensen die anders denken: ‘Als kerkleiders roepen we elk individu op om in deze tijd de ander als individueel medemens met individuele afwegingen te blijven zien, in plaats van mensen over één kam te scheren. Om andere mensen niet als een gevaar te zien maar als medeburger.’

"De laatste maanden focus ik sterk op verbinding en het zoeken naar eenheid", maakt Koornstra duidelijk. "Ik ben er ten diepste van overtuigd dat als de duivel in deze tijd aan het werk is, hij dat niet doet door het stopzetten van samenkomsten, maar door tweedracht te zaaien. 'Verdeel en heers' is zijn tactiek. God wil het tegenovergestelde: verbinden en dienen. Dat is ook mijn streven als christen en als oprichter van Royal Mission. Om die reden ondersteun ik de oproep om mensen te zien als zonen dochters van God, ook als ze andere keuzes maken dan ik."

Koornstra wijst ook op het belang van gebed voor de overheid. "De oproep om te bidden voor de overheid geldt altijd, ook als er geen pandemie is. Als je vindt dat er door de regering momenteel vreemde beslissingen worden genomen, bid dat ze andere keuzes gaan maken. Dit gaat lijnrecht in tegen het egöisme. Egoïsme is: ik heb gelijk en als jij niet hetzelfde vindt wil ik niets met jou te maken hebben. Dan zet je jezelf op de troon. Als ik vind wat God vindt kan ik met iedereen optrekken, want Hij is vol liefde voor voor- en tegenstanders van het coronabeleid. En dat is prachtig!"

Beluister het fragment over eenheid in de podcast vanaf minuut 28:20

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
AmenEen vals karakter zaait voortdurend tweedracht,

een lasteraar drijft vrienden uit elkaar.

Spreuken 16:28die tekst werd ik gisteren op gewezen door seculiere media als kritiek op de tweedeling die we o.a. als Christenen veroorzaken.