cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. D. Breure
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 november 2021 door Jeffrey Schipper

Hoe strijd je als christen de goede strijd? Ds. Breure geeft handvatten

"Hoe moet je als jongeren de goede strijd strijden? Ik heb het idee dat het juist voor jongeren extra moeilijk is omdat je dan midden in het leven staat en meer vatbaar bent voor verleidingen en zo. God geeft ons allen de opdracht om de goede strijd te strijden, maar anderzijds weet God dat er van ons helemaal niets te verwachten valt en ook niets terechtkomt. Hoe moet ik dat dan zien?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Zoek allereerst steeds naar de zekerheid in Christus", antwoordt ds. D. Breure. "Hoe vaster je mag weten dat je zonden vergeven zijn en dat Hij jouw Zaligmaker is, hoe meer liefdeskracht je ontvangt om Hem te volgen. De liefde van Christus en tot Christus is de bron en wil dat elke dag weer zijn. Als het dienen van God een liefdedienst is, is de strijd een strijd die je van harte voert en waar je des te meer kracht voor ontvangt.

Vervolgens geldt hier wel heel sterk: bid en werk, oftewel: bid en strijd. Eigenlijk is bidden dé manier van strijden. Persoonlijk bidden, maar ook (vragen dat) anderen voor je bidden. Dus: stel dat centraal. Het gebed en de oefening in het lezen van de Bijbel. Begin er de dag mee voor je ergens aan begint of de deur uitgaat. Neem rond de maaltijden even tijd om te bidden. Zoek één keer per dag gelegenheid om wat langer stille tijd te houden en sluit de dag af met gebed. En heel praktisch: begin de dag niet met op je telefoon te kijken, maar met bidden. En nadat je de dag afgesloten hebt ook niet meer op je telefoon.

Wees vanaf de eerste dag duidelijk dat je als christen wilt leven. Rondom de maaltijden zijn daar direct gelegenheden voor. Dan heb je een soort startpunt om van daaruit ook andere keuzes te maken. Als ze gemerkt hebben dat je serieus christen wilt zijn is het makkelijke voor je om ook verdere een afwijkend standpunt of levensstijl in te nemen. Dan vragen ze op den duur van bepaalde dingen niet eens meer of je eraan mee wilt doen", aldus de hervormde predikant uit Kockengen.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Mooie uitleg, maar gaat wel uit dat je als Christen dus vooral niet meedoet. We mogen toch ook een zoutend zout zijn en een lichtend licht? Je kan ook opvallen door wel om te zien naar dat ene buitenbeentje. Of door je tijd en geld in te zetten voor je naaste.