cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
coronapas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2021 door Jeffrey Schipper

Politicoloog vindt het onbegrijpelijk dat ChristenUnie instemt met uitbreiding coronapas

"Het onvermijdelijke effect van de huidige maatregelen zal zijn dat mensen die zich vaak sinds jaar en dag met elkaar inzetten om hun gemeenschap draaiende te houden, langzaamaan tegenover elkaar komen te staan", schrijft Anton van den Beukel. De politicoloog licht via het Reformatorisch Dagblad toe waarom hij het onbegrijpelijk vindt dat de ChristenUnie instemt met de uitbreiding van de coronapas.

De rol van de ChristenUnie is de laatste weken opvallend. De partij lijkt zich steeds meer afzijdig te houden. Waar men eerder nog zeer kritisch was op het coronatoegangsbewijs, is de kritiek de laatste tijd behoorlijk geluwd. Zo stemde de partij eerder nog tegen de invoering van de coronapas, maar lijkt men nu toch een voorstander te zijn van de uitbreiding van de maatregelen, inclusief het op meer plaatsen invoeren van dezelfde coronapas. "Het valt me niet makkelijk om opnieuw een pakket te zien ontvouwen wat nieuwe inperkingen van vrijheden breng", verzuchtte CU-Kamerlid Mirjam Bikker vorige week tijdens het coronadebat. "Maar het is nodig, omdat in de zorg de druk te hoog is."

Van den Beukel maakt duidelijk dat "onderzoek laat zien dat het vooral de sociaal-economisch zwakkere groepen zijn die geen coronapas hebben. Het zijn in de praktijk dus niet zozeer de kinderen uit welvarende gezinnen die door de nieuwe maatregelen worden geraakt, maar de kinderen van de mensen die sociaal-economisch gezien in een kwetsbare positie verkeren." Volgens de politocoloog is de wijze waarop het kabinet met sociaal zwakkeren omgaat onderdeel van een patroon, verwijzend naar het toeslagenschandaal, de fraudelijsten van de Belastingdienst, de gaswinning in Groningen en de situatie op de woningmarkt.

Volgens de ondernemer wordt het tijd dat de ChristenUnie met de vuist op tafel slaat. "Eén ding is zeker: doen alsof er gemakkelijk een christelijk-sociale draai aan het huidige beleid kan worden gegeven is onmogelijk."

Lees het volledige opinieartikel op de site van het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: Coronapas en vaccinatiedwang: hoe moet de ChristenUnie zich opstellen?


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Volgende spannende moment voor CU en trouwens alle partijen: gaan ze mee in de 2G-samenleving??? Nóg erger dan 3G...