cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Suriname
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2021 door Patrick Goede

Kerken in Suriname verenigen zich tegen vaccinatiedwang: "Wij accepteren dit nooit"

Kerken in Suriname hebben zich uitgesproken tegen het coronabeleid van de Surinaamse regering. "Daag ons niet uit om het aan u verleende mandaat terug te nemen", waarschuwt een woordvoerder die spreekt namens meer dan honderd kerken in Suriname. Er werd eerder toestemming vanuit de kerken gegeven voor het doorvoeren van verschillende maatregelen vanwege de coronapandemie. Maar de maat lijkt vol te zijn.

"Wij zijn, met name om Bijbelse redenen, faliekant tegen elke vorm van vaccinatiedwang. Direct of indirect. De Bijbelse redenen kunt u vinden in onder andere Mattheüs 6:33: 'Zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid. Al het andere zal u geschonken worden.' Wij zoeken dus als eerste de gerechtigheid van God. Verder gaat het in zoveel andere bijbelteksten over deze gerechtigheid. De Bijbel zegt immers ook: 'Gerechtigheid en rechtvaardigheid verheft een natie.' We willen duidelijk maken dat zelfs God geen enkel mens dwingt om Hem te dienen en te volgen. Omdat Hij ons heeft geschapen met een vrije wil. Dat respecteren wij en daar willen wij ons aan houden."

QR-code
De woordvoerder vervolgt: "De afgelopen weken en maanden hebben wij geconstateerd dat de huidige regering een beleid heeft gevoerd van angstzaaien, polarisatie, schoffering, haatzaaien en het criminaliseren van een deel van de samenleving. Er is ook sprake van medische discriminatie, terwijl er een eed is afgelegd door de medici. De QR-code die men aan het einde van deze maand wil introduceren is een introductie van segregatie in Suriname. De medische discriminatie is hiermee compleet. De medische status van een mens is nog steeds een privé-aangelegenheid. Het recht op privacy wordt geschonden."

De woordvoerder spreekt verder van "onderdrukking" en het "brodeloos maken" van meer dan de helft van de bevolking van Suriname. "Op grond van deze constateringen willen de ongeveer 110 kerken en organisaties met klem benadrukken dat wij deze ontwikkelingen in onze natie ernstig veroordelen. Wij doen een dringend beroep op de huidige regering van Suriname om dit heilloos pad per direct te verlaten. Wij zullen uw vaccinatiedwang, medische discriminatie, haatzaaierij, polarisatie, segregatie en apartheid nooit accepteren, tolereren of gedogen. Laat dat duidelijk zijn."


Vaccinatie
- Arts Alie Hoek heeft een boodschap voor complotdenkers: "Vaccinatie is een cadeau van God"
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
- Deze drie keuzes moet je maken als je je laat vaccineren als christen
Meer over Vaccinatie »

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Respect! Deden Nederlandse kerken dat ook maar!!!!