cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2021 door Jeffrey Schipper

SGP-Kamerlid verzet zich tegen coronapas op werkvloer: "Geen dwang om te vaccineren"

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen wil dat de 1,5 meter afstand weer wordt ingevoerd en vindt dat het coronatoegangsbewijs ook op de werkvloer moet worden ingezet. "Dit willen we niet", reageert SGP-Kamerlid Chris Stoffer (foto) via Twitter. "Geen coronabewijs op het werk. Geen drang en geen dwang om te vaccineren."

Om het pleidooi van Bruls te activeren is een wetswijziging nodig. Wat hem betreft wordt die wetswijziging "eerder vandaag dan morgen" in gang gezet. De huidige coronasituatie, waarbij het aantal besmettingen oploopt en de ziekenhuisbezetting toeneemt, vraagt volgens Bruls om steviger maatregelen. "We hebben meer belang bij robuuste maatregelen dan hele kleine."

Eerder legde Stoffer in een uitgebreid interview met CIP.nl uit waarom hij zich zorgen maakt over het huidige coronabeleid en tegen vaccinatiedwang is: "De SGP is niet tegen vaccinatie, maar wel tegen vaccinatiedrang. Er zijn mensen die stellen: ‘Ik ben principieel tegen vaccinatie en vertrouw op God.’ Anderen accepteren het coronavaccin om andere redenen niet, bijvoorbeeld omdat de lange termijneffecten niet bekend zijn. Met deze mensen mag je als overheid het gesprek aangaan, maar een pas om hen de toegang tot het openbare leven moeilijker te maken is een brug te ver." Lees ook: SGP-Kamerlid: "Gezonde mensen worden uitgesloten van het openbare leven".

Maandag komt het Veiligheidsberaad weer bij elkaar. Demissionair ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zijn daarbij. Gepraat wordt over de maatregelen waarmee het kabinet dinsdag op een (vervroegde) coronapersconferentie naar buiten wil komen. Welke dat zijn is nog niet bekend.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Accepteren van een blijvende vorm van de QR code betekent het begin van een verdergaande totale controle op wat je straks koopt, eet, en tenslotte wat je denkt en gelooft. Mastercard is er al volop mee bezig. Ik doe een beroep op dominees, voorgangers, oudsten en gebedsleiders om deze tijd heel serieus te nemen, uw achterban aan te sporen tot gebed en vasten, want er is geen weg terug meer als we onze wetten en grondwetten laten veranderen.

https://twitter.com/i/status/1454944308235313152