cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hugo de Jonge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2021 door Redactie

Hugo de Jonge reageert op Paul Visser en eindtijdtheorieën: "Ik kan er met mijn verstand niet bij"

Donderdagavond 14 oktober was demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge te gast in het programma Uitgelicht! van de christelijke tv-zender Family7. Daarbij kwamen onder meer de coronapas, vaccinaties in de Biblebelt en de eindtijd in combinatie met de huidige ontwikkelingen ter sprake. Ook reageerde De Jonge op een uitspraak uit deze inmiddels veelbekeken preek van dominee Paul Visser.

Visser stelde afgelopen zondag in een preek in Middelburg dat er ”ontwikkelingen kunnen zijn waardoor je wordt uitgesloten”. Wanneer die uitspraak wordt voorgelegd aan De Jonge schudt hij zijn hoofd. ”Juist niet”, herhaalt hij drie keer. ”In de frontlijn van de crisis hebben tal van christenen alles gedaan wat ze in zich hadden om te zorgen dat we het leed van dat virus te lijf gingen. In de frontlijn van de coronabestrijding hebben tal van christenen een prachtige rol gespeeld. In het vrijwilligerswerk, in de zorg, om ervoor te zorgen dat we het leed van het virus zo klein en zo beperkt mogelijk houden. Zo moet je ook het vaccineren en het werken met die coronapas zien. Het is omwille van de volksgezondheid, om onszelf te beschermen, om elkaar te beschermen, de zorg te beschermen en juist de vrijheid op dat virus weer te herwinnen.”

De Jonge wordt door presentator Riekelt Pasterkamp vervolgens gevraagd naar het Bijbelboek Openbaring en het teken van het beest. ”Met alle respect, maar wat is dan dat teken van het beest?”, reageert De Jonge. ”Waar we mee bezig zijn is de volksgezondheid te beschermen. Dan is dit toch een heel rare manier om over de Bijbel te spreken? Naast dat ik minister ben, ben ik zoon van een dominee. Ik ben gelovig opgevoed en nog steeds gelovig. Ik ben lid van een kerk in Rotterdam-Zuid. Daar wonen we al een hele tijd. Het geloof zoals ik dat beleef, geeft ons de opdracht om alles te doen wat in ons vermogen ligt om er te zijn voor elkaar en elkaar te beschermen. Dat is mijn taak in het leven als minister. Dat is ieders taak in het leven als opdracht die we van Godswege hebben gekregen. Dat is waar we mee bezig zijn en alle maatregelen zijn daarop gericht.”

De bewuste dienst, waarin ds. Paul Visser voorgaat

De demissionair minister vervolgt: ”Ik kan het totaal niet plaatsen als ik mijn medegelovigen hoor spreken in termen van eindtijd, Openbaring en het teken van het beest. Ik vind dat een interpretatie van de Bijbel én het leven die zó ver van me afstaat. Ik probeer iets te vatten van dat soort kritiek, maar eerlijk gezegd snap ik er niets van. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat je op zo’n manier naar anderen kijkt, dat je op zo’n manier naar de overheid en een minister kijkt. Ik kan daar werkelijk met mijn verstand niet bij. Ik denk ook echt dat je het geloof onrecht doet door het op die manier te interpreteren.”

Bekijk hieronder de hele uitzending:


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Concreet hebben de covid maatregelen idd niets met christenvervolging te maken. Maar de c-maatregelen lijken deze een soort vingeroefening, of vooruitspiegeling naar wat komen gaat. Dat uitsluiting met de huidige technologie gemakkelijk is te realiseren. De steeds seculierdere maatschappij klaagt de kerk steeds meer aan. Onzin, ouderwets, roep om beteugeling vrijheden. Die onderstroming is wel eng.