cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2021 door Redactie

Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'

De SGP staat bekend als een partij die zich inzet voor éénverdieners. De partij is dan ook verheugd dat een motie waarin het volgende kabinet wordt opgeroepen de belastingkloof tussen één- en tweeverdieners te verkleinen is aangenomen. Een meerderheid van de Kamer stemde namelijk voor de motie.

De bewuste motie werd ingediend door SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij samen met Pieter Omtzigt. In die motie stelt men dat de belastingkloof tussen één- en tweeverdieners in het afgelopen decennium alleen maar is vergroot en dat dit geen recht doet aan de draagkracht van éénverdienersgezinnen. Daarom stelt men dat een volgend kabinet ’concrete maatregelen moet nemen om de belastingkloof tussen één- en tweeverdieners te verkleinen, waarbij in het bijzonder rekening wordt gehouden met de inkomenspositie van lage en middeninkomens en hun hoge marginale druk’.

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer stemde voor de motie van Van der Staaij en Omtzigt. Alleen de partijen VVD en D66 stemden tegen. Van der Staaij is hoe dan ook er blij met de aangenomen motie: ”Een mooie nieuwe stap in de strijd tegen de financiële discriminatie van de éénverdiener”, reageert hij op de website van zijn partij. ”Nooit eerder sprak een Kamermeerderheid zich zo duidelijk uit voor het verkleinen van de kloof tussen één- en tweeverdieners.”

”Maar we zijn er nog niet”, vervolgt de voorman van de SGP. ”Deze mooie en terechte Kameruitspraak moet nu uitgevoerd worden. Mijn collega-Kamerlid Chris Stoffer zal hier bij de begrotingsdebatten, maar zo nodig ook nadien, op terugkomen om de Kamer aan haar eigen uitspraak te houden.”

Sander Bossenbroek, beleidsmedewerker van de SGP in de Tweede Kamer, deelt een bijzonder feitje op Twitter: ’Op 6 oktober 2011 diende Dijkgraaf (SGP) de eerste motie in vóór de eenverdieners. Nu, precies tien jaar later, is de meerderheid van de Kamer het met de SGP eens: doe wat aan de belastingkloof! Prachtige mijlpaal in onze strijd voor de éénverdiener!’


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Segers ziet doorstart kabinet als laatste optie: "Ik wil niet degene zijn die het opblaast"
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J