cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Samuel Lee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 juli 2021 door Redactie

Samuel Lee voorziet grote scheuring in christendom: "Strijd speelt zich af op LHBT-vlak"

In een openhartig interview met Volzin vertelt voormalig Theoloog des Vaderlands Samuel Lee openhartig over zijn bekering, de bizarre dingen die hij meemaakte in de pinksterbeweging en hoe hij zelf veranderd is. Ook geeft hij zijn toekomstvisie over het christendom en die is allesbehalve rooskleurig.

”Ik geloof dat er een grote scheuring komt en dat de strijd zich afspeelt op het LHBT-vlak”, antwoordt Lee als hem gevraagd wordt naar de toekomst van het christendom. ”Aan de ene kant het Europees christendom met Amerikanen als McLaren en Rohr met meer openheid, inclusivisme en homoacceptatie, aandacht voor gerechtigheid en milieu. Aan de andere kant het conservatieve, Amerikaanse christendom met Benny Hinn en John Hagee en het steeds radicalere christendom van het zuiden: Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Die twee kruipen naar elkaar toe en zijn anti-homo, -abortus, -islam en pro-Israël.”

”Ik verwacht dat de radicale tak van de pinksterbeweging de radicale tak van de islam uitdaagt en dat dat tot oorlog leidt”, vervolgt de voormalig Theoloog des Vaderlands. ”Je ziet het al in Indonesië rond de ramadan, het niet mogen aannemen van ’offervlees’ van je islamitische buurman. Ook in het Europees christendom zijn we er nog lang niet.”

Lees het hele interview hier.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Als de twee grote bewegingen in het christendom zó worden als Samuël Lee beschrijft, hoop ik dat een derde sterker wordt: een van - in navolging van Christus - genade èn waarheid. De genoemde bewegingen richten zich hoofdzakelijk op een van de twee. Overigens wel goed dat Samuël Lee afstand heeft genomen van bepaalde pinkster-eenzijdigheden. Maar oorlog met de islam komt (en is) er toch wel, vanuit de aard van de radicale islam zelf.