cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cor Verkade
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Cor Verkade: "Als Omtzigt een nieuwe christelijke partij begint zou dat fantastisch zijn"

Ook stemmers op christelijke partijen overwegen om op Pieter Omtzigt te stemmen als hij zijn eigen partij opricht. Sinds het vertrek van Omtzigt uit het CDA staat de partij op splijten. In het Family7-programma Uitgelicht! spreekt opiniemaker en ondernemer Cor Verkade zich uit over de onrust binnen de partij.

"Omtzigt is ontzettend populair", merkt Verkade op. Volgens hem pakt de slachtofferrol in dit geval goed uit. "Het beeld dat hij in zijn eentje durft te vechten tegen het systeem is geniaal. Uitgerekend zo iemand verliest de rugdekking van zijn eigen partij. Als CDA'er doet dat mij pijn. Ik vind het ongelooflijk mooi dat hij standhoudt. Helaas zit hij overspannen thuis. Laten we veel voor hem bidden en hopen dat hij weer snel op de been is. Het zou in ieder geval fantastisch zijn als hij een nieuwe partij begint."

Hij licht toe waarom hij een eventuele nieuwe partij verwelkomt. "De SGP heeft een mooi, uniek geluid. De ChristenUnie heeft wat mij betreft een iets minder mooi, linksig geluid. De oude hervormde lijn die ik voorsta wordt niet meer vertegenwoordigd binnen het CDA en is ook niet binnen de SGP en CU terug te vinden." Verkade merkt op dat er tussen CDA, SGP en CU een gat te vinden is met een sociaal-conservatief geluid dat de drie huidige christelijke partijen volgens hem niet of nauwelijks naar voren brengen.

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat Omtzigt met een eventuele nieuwe partij veel stemmers op andere partijen naar zich toe weet te trekken. Zo geeft 18 procent van de ChristenUnie-stemmers aan dat ze zeker om Omtzigt zouden stemmen als hij nu een partij zou beginnen. Daarnaast geeft nog eens 27 procent aan dat hun stem waarschijnlijk naar hem zou gaan. Ook bij de SGP is men positief gestemd over Omtzigt. 15 procent van de stemmers geeft aan zeker op hem te stemmen, terwijl 20 procent waarschijnlijk zijn naam zal aankruisen op het stembiljet.

Bekijk het volledige gesprek met Cor Verkade en klik hier voor meer video's van Family7:

Abonneer je op de YouTube-pagina van Family7

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Beste Cor,

Vraag me af of er behoefte is (en dat bedoel ik primair substantiëel), aan nóg een christelijke partij. De "christelijke visvijver" is niet zo groot ( meer). Ideologische ben ik het met je eens, maar hier is miz de "potentie, de chr. potentie" doorslaggevend, en die is klein.