cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
telefoon bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 januari 2021 door Redactie

Worden Amerikaanse christenen het slachtoffer van toenemende controle door overheid en Big Tech?

Hoe ziet de toekomst eruit voor Amerikaanse christenen nu Joe Biden officieel de 46ste president van de Verenigde Staten is? Zullen Amerikanen grotere vrijheden en meer voorspoed ervaren, of zal Big Tech de overheid ondersteunen in het vormen van een nieuw en totalitair 'normaal'? CBN News gaat over deze vragen in gesprek met auteur Rod Dreher, hoofdredacteur van Amerikaans conservatief nieuwsplatform The American Conservative. "Zet je schrap", waarschuwt Dreher christenen.

"We bevinden ons op een vader Kolakovic moment", aldus Dreher. Hij haalt een Kroatische anti-nazi priester aan uit de Tweede Wereldoorlog. "Kolakovic zei tegen zijn studenten: 'Het is goed nieuws dat de Duitsers de oorlog zullen verliezen, maar slecht nieuws dat vervolgens communisten de macht in het land over zullen nemen. Het eerste wat zij zullen doen is de kerk proberen te sluiten. Maak je klaar.'"

"Ik geloof dat we ons nu in eenzelfde situatie bevinden in Amerika", aldus Dreher. "Christenen, katholiek of protestant, moeten gebruik maken van dit moment van vrijheid. We moeten onze netwerken nu zo ontwikkelen dat we voorbereid zijn op vervolging."

Die vervolging zal in eerste instantie lastig te herkennen zijn volgens de conservatieve hoofdredacteur. Hij ziet de eerste signalen al terugkomen in de maatschappij. Zo is er censuur op sociale media en gebruikt Amazon haar macht om alternatieve sociale mediakanalen zoals Parler uit de lucht te halen. Daarnaast worden sommige boeken niet meer door hetzelfde grote bedrijf verkocht wegens een 'aanstootgevende boodschap'.

"Het gaat om grote bedrijven en Big Tech die hun vrijheden in de vrije markt van deze maatschappij zullen gebruiken om mensen te verdelen en te onderdrukken, inclusief conservatieve politici en religieuze organisaties." Dreher geeft hierbij aan dat het mogelijk is dat onschuldige Amerikanen hier slachtoffer van zullen worden.

Het uitbreken van de pandemie is volgens de conservatieve auteur de ideale omstandigheid om de Amerikaanse bevolking voor te bereiden op verdere overheidscontrole. "Conservatieve en traditionele christenen zullen het eerst door deze klap worden getroffen", aldus Dreher. 

Lees ook: Macht van Big Tech neemt toe: waakzame christenen harder nodig dan ooit

Meer weten over Big Tech?

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Met het aantreden van Biden komt de tijdens Obama ingezette afbraak van de huidige maatschappij in een stroomversnelling. De grondwet wordt volledig uitgehold. Microsoft heeft de software ontwikkeld, die China gebruikt om hun bevolking te controleren. Eind 2019 hingen er al ruim 400 miljoen camera´s. Zelfs in kerken hangen die! 5G is verwachte schakel om een veelvoud van de huidige info te verstouwen. De Amerikaanse high tech is al sinds 2020 bezig om de controle op de amerikaanse bevolking aan te scherpen.
Vakanties
Hier adverteren?