cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dominee Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2021 door Patrick Goede

Ds. Uitslag duidt de coronacrisis: "Maakbaarheidsdenken is doorgeprikt"

Ds. A. C. Uitslag twijfelt nog of hij zich laat vaccineren. En de avondklok is volgens hem weer een nieuw teken is van diepere ontwikkeling. "Ga eerst een stap terug. Wat heeft deze crisis ons te zeggen en wat kunnen we ervan leren? In elk geval dat al ons maakbaarheidsdenken is doorgeprikt."

Wat betreft de voorzorgsmaatregelen vindt de dominee daar wel een aantal voorbeelden van in de Bijbel. "De melaatse werd als het ware in quarantaine gezonden. Bij de bouw van een huis moest een leuning om het dak heen gemaakt worden zodat niemand de bloedschuld op zich zou krijgen."

De grote vraag voor dominee Uitslag is op wie je je vertrouwen stelt. "Is dat op een vaccin of op de Heere God?" Volgens de dominee is het vergezocht om te denken dat er een 'teken van het beest' in het coronavaccin zou zitten. "Ik denk dat je daar een beetje nuchterheid in moet hebben. Je kunt dat niet één op één doortrekken naar Openbaring 13."


Cvandaag video's
- Florens van der Spek vreesde voor zijn leven tijdens evangelisatie in Jeruzalem: "Ze wilden ons stenigen"
- Shirma Rouse ervaart Gods leiding: "Geloven in God is nooit moeilijk"
- Hoe Matthew Ward met zijn muziek de wereld veroverde: "Niemand zong die liedjes over Jezus"
- Ernstig zieke Robbie Hageman stapt toch de ring weer in: "Leven is Christus en sterven is winst"
- Eline Bakker schreef 'Jezus Overwinnaar' te midden van geloofstwijfel: "Ik ontving een profetie op mijn 16e"
Meer over Cvandaag video's »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het teken van het beest IN het vaccin vind ik ook ver gezocht. Maar de vleselijke manier waarop de overheid handelt, verwijst wat mij betreft wel naar het beest uit Openbaring 13. Het teken bevindt zich op hoofd en hand. De manier waarop de overheid ten koste van alles vanuit het intellect (HOOFD) en de medische wetenschap in de arm denkt een virus naar de HAND te kunnen zetten (over maakbaarheid gesproken), spreekt boekdelen. Er lijkt geen enkel geestelijk bewustzijn meer te zijn waar men mee rekent en op vertrouwd. Een doodlopende weg.