cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dominee Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2021 door Patrick Goede

Ds. Uitslag duidt de coronacrisis: "Maakbaarheidsdenken is doorgeprikt"

Ds. A. C. Uitslag twijfelt nog of hij zich laat vaccineren. En de avondklok is volgens hem weer een nieuw teken is van diepere ontwikkeling. "Ga eerst een stap terug. Wat heeft deze crisis ons te zeggen en wat kunnen we ervan leren? In elk geval dat al ons maakbaarheidsdenken is doorgeprikt."

Wat betreft de voorzorgsmaatregelen vindt de dominee daar wel een aantal voorbeelden van in de Bijbel. "De melaatse werd als het ware in quarantaine gezonden. Bij de bouw van een huis moest een leuning om het dak heen gemaakt worden zodat niemand de bloedschuld op zich zou krijgen."

De grote vraag voor dominee Uitslag is op wie je je vertrouwen stelt. "Is dat op een vaccin of op de Heere God?" Volgens de dominee is het vergezocht om te denken dat er een 'teken van het beest' in het coronavaccin zou zitten. "Ik denk dat je daar een beetje nuchterheid in moet hebben. Je kunt dat niet één op één doortrekken naar Openbaring 13."


CIP Video's
- Volgens boer Bert staat Nederland in brand: "Dit heb ik in veertig jaar boer zijn nog nooit meegemaakt"
- David de Vos sprak mensen met zelfmoordgedachten: "Zij hebben in hun wanhoop alle opties al afgevinkt"
- In Hengelo wordt er voor de boeren gebeden: "Maar ik vind dat ze nu te ver gaan"
- Ds. M.M. van Campen: "De Heilige Geest houdt geen rekening met door mensen gemaakte muren"
- Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het teken van het beest IN het vaccin vind ik ook ver gezocht. Maar de vleselijke manier waarop de overheid handelt, verwijst wat mij betreft wel naar het beest uit Openbaring 13. Het teken bevindt zich op hoofd en hand. De manier waarop de overheid ten koste van alles vanuit het intellect (HOOFD) en de medische wetenschap in de arm denkt een virus naar de HAND te kunnen zetten (over maakbaarheid gesproken), spreekt boekdelen. Er lijkt geen enkel geestelijk bewustzijn meer te zijn waar men mee rekent en op vertrouwd. Een doodlopende weg.