cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Andries Knevel ziet verwarring binnen de SGP: "Tijd voor een statement van Van der Staaij"

“Er is binnen de SGP begripsverwarring ontstaan. Kees van der Staaij zou zo snel mogelijk met een duidelijk statement moeten komen over samenwerken met Forum voor Democratie”, aldus Andries Knevel. De EO-presentator bespreekt in de CIP Podcast een opgelaaide discussie binnen de christelijke-conservatieve partij over samenwerking met Forum voor Democratie. Tot ongenoegen van SGP-burgemeester Kats sluit de SGP de partij van Thierry Baudet niet uit.

Knevel: “Als politieke partij kun je op drie niveaus samenwerken: in een coalitie (1); plaatselijk (2); of door elkaars moties te ondertekenen (3). Binnen de SGP zou men eens duidelijk moeten maken over welke vorm van samenwerking we het hebben. Wat had partijvoorzitter Dick van Meeuwen op het oog toen hij vertelde dat samenwerking met FvD in zijn ogen niet mogelijk is? En aan burgemeester Kats zou ik willen vragen over welke vorm van samenwerking hij nu zo boos is. SGP-leider Kees van der Staaij zou helder moeten aangeven op welk terrein de SGP open staat voor samenwerking met FvD.

Ten tweede vind ik, samen met burgemeester Kats, antisemitisme binnen FvD stuitend. Baudet ontkent zijn antisemitische uitspraken. Maar daarmee kan hij mij niet uitleggen waarom een grote, prominente groep zijn partij heeft verlaten met duidelijke verwijzingen naar zijn antisemitisme. En als hij antisemitische uitspraken ontkent doet hij dat op zo’n manier dat ik mij afvraag: ontken je het nu echt of probeer je je uitdagers te jennen? Baudet had met een glasheldere verklaring moeten komen hierover.

De SGP is, vanwege haar theologische verbondenheid met het Joodse volk, bij uitstek de partij die het meest gevoelig zou moeten zijn voor antisemitisme. Bij een smaldeel van de SGP zie ik dat niet terug.”

Beluister het fragment vanaf minuut 7:55

Beluister het fragment vanaf minuut 28:33

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Antisemitisme moet kennelijk een breekpunt zijn voor politieke samenwerking. Maar wat te denken van de andere geboden van Gods wet? Abortus, euthanasie, zondagsopenstelling, hedonisme, individualisme, ... Dan blijven er weinig partijen over om mee samen te werken. Is hier geen sprake van selectieve verontwaardiging?