cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 januari 2021 door Redactie

Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"

Volgens voorganger Silvester Beaman, die bij de inauguratie van Joe Biden aanwezig zal zijn, zal de Democraat "Gods hart zoeken" als president. Beaman is voorganger van Bethel African Methodist Episcopal Church in Wilmington. "De zegen die uitgesproken wordt tijdens de inauguratie is Gods kans om het land te bedekken met genade", aldus Beaman op Christian Today.

"Er is niets krachtiger of crucialer dan de leider van de vrije wereld te zijn. Daarom zal hij dagelijks Gods genade zoeken", schrijft Beaman over de verkozen president op Facebook. Hij geeft aan dat het een grote eer is om door Biden gevraagd te zijn voor het uitspreken van de zegen tijdens de 59ste Inauguratie in het Nationale Capitool van de Verenigde Staten.

Bij de inauguratie zal er tevens een woord worden gedeeld door Jezuïet en theoloog Fr. Leo J. O'Donovan. De theoloog was tevens de spreker op de begrafenis van de zoon van de aanstaand president.

Onlangs vertelde Amerika-kenner Jan van den Bosch over het geloofsleven van Biden: "Hij is iemand die zich het Evangelie niet schaamt. In zijn president-elect toespraak verwees hij bijvoorbeeld naar een hymne waarin staat dat God ons draagt op arendsvleugels. Regelmatig citeert hij uit de Bijbel, zoals in zijn victory speech waarin hij verwees dat God ons draagt in de palm van Zijn hand. Biden is een toegewijde katholiek. Natuurlijk zegt dat niet alles. Het is voor mij dan ook de grote vraag hoe ze zo ver kunnen gaan als het gaat om abortus. En daar maak ik mij ernstige zorgen over.”

Aftredend president Donald Trump heeft aangegeven niet aanwezig te zijn bij de inauguratie.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
- Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Dat Joe Biden “regelmatig uit de bijbel citeert” maakt hem niet meteen een volger van Jezus. Ook de duivel citeert uit de bijbel, toch?