cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 januari 2021 door Redactie

Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas

"Schande, schande", zegt Franklin Graham over de tien Republikeinen uit het Huis van Afgevaardigden die voor het afzetten van president Trump stemden. Hij vergelijkt de keuze van de Amerikaanse politici met het verraad van Jezus door Judas. In een betoog op Facebook stelt de invloedrijke evangelical de vraag op welke manier de politici met 'dertig zilverstukken' zullen worden beloond voor hun 'verraad'.

Het Huis van Afgevaardigden in Amerika is vergelijkbaar met de Tweede Kamer in Nederland. De politici in de kamer stemden over het afzetten van president Trump na de bestorming van het Capitool in Washington begin januari. Volgens de initiatiefnemers van het afzetten van de president zette Trump aan tot het geweld dat leidde tot de bestorming van het politieke hart van Amerika waarbij. Vier mensen kwamen bij de demonstratie om het leven en 54 betrokkenen werden gearresteerd.

"De Democraten in het Huis hebben Trump afgezet omdat ze hem haten. Ze willen zo veel mogelijk schade aanrichten. Deze tien mensen, van zijn eigen partij, sloten zich bij hen aan. Je vraagt je af in welke vorm Pelosi [Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, red.] dertig zilverstukken aan de politici uit zal keren voor dit verraad", aldus de zoon van wereldwijde evangelist Billy Graham. Met het noemen van de dertig zilverstukken vergelijkt Franklin Graham de Republikeinse politici die voor het afzetten van Trump stemden met Judas Iskariot.

Graham vervolgt zijn betoog met het benoemen van de goede daden van president Donald Trump. Zo noemt hij vredesverdragen in het Midden-Oosten, pro-life beslissingen en het sterken van het leger en de economie. De evangelical vindt het kwalijk dat mensen, met name Republikeinen, lijken te vergeten wat de president voor hen heeft betekend. "Wat ze hebben gedaan zal ons land nog verder in verdeeldheid brengen. Ik hoop dat verkozen president Biden zich aan zijn woord zal houden en zich in zal zetten voor herstel zoals hij gezegd heeft", sluit Graham zijn bericht af.

Graham is een uitgesproken supporter van Trump. "Ik neig ernaar de president te geloven", gaf de evangelical eerder toe over de beschuldigingen van Trump van de vervalsde verkiezingen. Graham legde zich recent neer bij de winst van de Democratische verkozen president Joe Biden. De invloedrijke evangelical blijft zich echter uitspreken over de onrust in Amerika. Zo riep hij op tot een verzoening tussen Trump en Biden. Daarnaast gaf hij aan dat naar zijn inzicht het afzetten van Trump 'olie op het vuur' zou gooien en het land nog verder zou verdelen na de onrustige verkiezingen en bestorming van het Capitool.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
- Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige bericht te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een m.i. zwaar overtrokken en volkomen onjuiste vergelijking, want je kan Trump toch beslist niet vergelijken met Jezus. Je ziet helaas weer hoe ver men (i.c. Graham) kan gaan om een afgod (i.c. Trump) te verdedigen.Overigens laat ik in het midden of een afzettingsprocedure al of niet wijs is.