cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pakistan politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Redactie

Verkrachter van dertienjarig christelijk meisje uit Pakistan vrij na betalen borgsom

De Pakistaanse kidnapper en verkrachter Ali Azhar (44) is vrijgelaten na het betalen van zijn borgsom. Azhar werd volgens de Christian Post gearresteerd voor de verkrachting van de christelijke Arzoo Raja (13). De gevolgen van veroordeling voor verkrachting in Pakistan zijn een levenslange gevangenisstraf en mogelijk de doodstraf. Azhar is nu op borgtocht vrij, de rechtszaak volgt.

Naar het verhaal van Arzoo werd zij door Azhar ontvoerd en trouwde ze onder dwang met de 44-jarige man, waarna hij haar meermaals verkracht zou hebben. Volgens de moslim was het huwelijk legitiem omdat het meisje de puberteit had bereikt. Begin november werd Arzoo bevrijd door de Pakistaanse politie, nadat haar ouders melding maakte van de vermissing.

Het meisje verbleef twee maanden in het huis van Azhar. Naar verluidt dwong de moslim het christelijke meisje papieren te ondertekenen waarin zij erkende zich te bekeren tot de islam. De zaak is gecompliceerd wegens de islamitische wetten en de islamitische wetgeving in het Pakistaanse land. Het land staat op plek 5 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors.

Mensenrechtenadvocaat Will Stark legt op de Christian Post uit wat de zaak zo gecompliceerd maakt. "Zodra kidnappers meisjes dwingen bekerings- en huwelijksdocumenten te ondertekenen, kunnen ze legaal trouwen volgens de islamitische wet, die Pakistan als geldig erkent. Volgens de islamitische wet kan een meisje onmiddellijk na haar eerste menstruatie legaal getrouwd zijn. De politie negeert meestal gevallen van kindhuwelijken wanneer de islamitische wet erbij betrokken wordt", aldus Stark.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen