cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2020 door Redactie

Pro-Trump evangelicals leggen zich neer bij keuze Amerikaans kiescollege voor Joe Biden

Twee prominente pro-Trump evangelicals leggen zich neer bij de keuze van het kiescollege voor Joe Biden als aanstaand president van Amerika. Zowel Franklin Graham als Al Mohler zijn zeer uitgesproken Republikeinen. Na de duidelijke keuze van het kiescollege voor Biden, gaven de invloedrijke evangelicals toe dat ze zich erbij neerleggen, bericht de Christian Post Biden wordt president van Amerika.

Franklin Graham is al lange tijd Trump-supporter en steekt zijn steun niet onder stoelen of banken. Hij legt zich neer bij de winst van Biden na de beslissing van het kiescollege. "Ik ben dankbaar dat God ons Trump als president heeft gegeven in de afgelopen vier jaar. Een president die onze religieuze vrijheid heeft beschermd. Ik ben dankbaar voor een president die de levens van ongeboren kinderen heeft beschermd en uitgesproken tegen abortus was", aldus Graham. 

Invloedrijke conservatieve theoloog Albert Mohler Jr. stemde in 2016 niet op Trump, maar koos in 2020 wel voor de Republikein. "Het is geen geheim dat ik teleurgesteld ben over de uitkomst van de verkiezingen", bekende Mohler. "Ik wilde niet dat Joe Biden werd verkozen tot president van de Verenigde Staten, maar hij ís nu de aanstaande president."

De kogel is nog steeds niet volledig door de kerk. Het is nog afwachten wat het Congres zal stemmen op 6 januari. Op 20 januari gaat de nieuwe presidentstermijn in.

Mogelijk leidt de houding van de prominente evangelicals tot bekoeling bij christelijke demonstranten. Pro-Trump demonstranten protesteerden de afgelopen maand, omdat zij stellen dat de verkiezingen 'gestolen' zijn en er fraude is gepleegd bij het stemmen. Sommige protesten liepen uit de hand. Zo werden in New York bij twee kerken vernielingen aangebracht door de pro-Trump demonstranten. Lees hier meer over deze incidenten.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het gezond verstand (en de waarheidszin) krijgt terug de overhand! Maar... Wat nu met de tientallen valse profeten? Hoe zit het daarmee of gaat men gewoon over tot de orde van de dag?