cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
voorganger Guillermo Maldonado King Jesus International Ministry
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2020 door Redactie

Voorganger megakerk vergelijkt coronavaccin met merkteken uit Openbaring 13

Voorganger Guillermo Maldonado waarschuwt zijn gemeenteleden voor het coronavaccin. Volgens de voorganger van megakerk King Jesus International Ministry wordt het virus gebruikt om de wereld voor te bereiden op de komst van de antichrist zoals beschreven in Openbaring, meldt de Christian Post. "Mensen, ik wil dat je me aankijkt. Dit is wat er gebeurt in de coronacrisis. We worden voorbereid op de regelingen van de antichrist", aldus Maldonado.

Volgens de voorganger heeft het vaccin overeenkomsten met het 'merkteken'. Zo zullen volgens Maldonado mensen verplicht een vaccinatiebewijs bij zich moeten dragen om te kunnen reizen en mogelijk het bewijs nodig hebben om bepaalde evenementen bij te wonen of winkels te kunnen bezoeken. "Het is gemaakt om je te volgen en te vervolgen. Neem het vaccin niet tot je. Geloof in het bloed van Jezus. Geloof in de heilige immuniteit", aldus de voorganger, gevolgd door een luid applaus van de megakerk.

De voorganger haalt verschillende Bijbelteksten aan, waaronder Openbaring 13 vers 16 tot 17. "En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, laat hij het getal van het beest berekenen, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig." (HSV)

De vaccinatie is een omstreden onderwerp, ook onder Nederlandse gelovigen. Volgens arts Alie Hoek is het vaccin een zegen. "‘Het’ coronavaccin komt eraan! Hoera! Of niet?", schreef Willem Ouweneel. Hij zette de theologische en medische bezwaren tegen het virus uiteen in een uitgebreide column.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik denk niet dat het 'merkteken' een naïef gebeuren is waar goedgelovige mensen intuinen. Volgens mij houdt het verband met iets wat duidelijk tegen God's wil ingaat. En vaccinatie tegen een besmettelijke ziekte hoort daar niet bij.