cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2020 door Redactie

97 procent van de conservatieve Amerikaanse christenen stemde op Trump

Uit een enquête van een cultureel onderzoekscentrum van de christelijke universiteit in Arizona blijkt dat 97 procent van de conservatieve christenen op Donald Trump stemde tijdens de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen. 99 procent van de groep 'Geestelijk Actieve Politiek Betrokken Conservatieve Christenen' stapte begin november naar de stembus, waarvan 97 procent hun stem uitbracht voor Trump. Dit komt neer op ongeveer 23 miljoen stemmen volgens de Christian Post.

"Donald Trump had zwaar verloren als hij deze groep politiek en geestelijk actieve christenen niet was komen opdagen of niet in zulke grote getalen op hem had gestemd", reageert onderzoeker George Barna.

"Niemand zal Donald Trump met Jezus verwarren, maar de conservatieve christenen geloven dat Trump beter een Bijbels wereldbeeld vertegenwoordigt dan Biden", aldus Barna. Volgens de onderzoeker zijn de Amerikaanse conservatieve christenen blij om een Bijbels wereldbeeld vertegenwoordigt te zien in de politiek, in een land waar secularisatie een grote rol speelt.

Een belangrijke reden voor de steun van Trump was voor 60 procent pro-life standpunten. Daarnaast achten de conservatieve christenen uit het onderzoek vrijheid van religie erg belangrijk voor hun keuze. Ook de standpunten van de president omtrent de economie, sociale beleidsvorming en de afgelopen regeringsperiode spelen mee in hun overwegingen.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
De reden is simpel: Trump is 100% tegen de NWO, in tegenstelling tot de volledig gecorrumpeerde 'Democrats' die 100% voor zijn.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify