cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2020 door Redactie

Trump spreekt Amerikaanse volk toe: "Verkiezing was doorgestoken kaart"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich in een videoboodschap direct tot het Amerikaanse volk gericht. Hij noemt de drie kwartier durende boodschap “misschien wel de belangrijkste toespraak die ik ooit heb gehouden”. Hij gaat daarbij vooral in op de verkiezingsuitslag en blijft erbij dat er stembusfraude is gepleegd.

Het is de eerste keer dat Trump zich zo uitgebreid uitlaat over de verkiezingsuitslag en de fraude die volgens hem is gepleegd. Hij herhaalt in de toespraak meerdere keren dat er sprake is van stembusfraude en valt media en rechters aan. Opnieuw zei hij dat de stemmachines niet veilig zijn en ageerde hij tegen stemmen via de post. Bovendien stelde de president dat het vreemd is dat het stemproces dit jaar veel langer duurde, wegens de coronacrisis. “Vroeger hadden we een verkiezingsdag, maar nu hebben we dagen, weken, maanden. En er gebeuren veel slechte dingen in die belachelijke periode.”

“Ik vind het niet erg om een verkiezing te verliezen”, aldus Trump. “Maar dan moet het wel eerlijk gebeuren. Deze verkiezing was doorgestoken kaart en iedereen weet het.” Veel christenen blijven onverminderd trouw aan Trump. Voorgangers laten zich regelmatig over de situatie uit en sommigen sluiten zich openlijk bij Trump aan door te stellen dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen. Er werden zelfs gebedsdiensten georganiseerd na de verkiezingen.

Bekijk hieronder de hele videoboodschap.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Het stinkt hier weer van de zelfverheerlijking Trump haters. Hoe ziek.