cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Britse politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2020 door Dirk van Genderen | LifeSiteNews

Christenen in Engeland en Ierland gaan 'ondergronds' vanwege 'strenge' coronamaatregelen

Vanwege de aanhoudende lockdown en het verbod voor kerken in Engeland en Ierland om samen te komen, kiezen sommige christenen en kerken ervoor om ‘ondergronds’ te gaan en in het geheim samen te komen. Soms in schuren of op boerderijen. Christenen mogen alleen hun kerkgebouwen even binnengaan voor persoonlijk gebed. De stemverhouding in het Britse parlement om de kerken te sluiten, werd onlangs aangenomen met 516 stemmen voor en 38 tegen.

Op de website van LifeSiteNews wordt een predikant anoniem aan het woord gelaten, die vertelt dat zijn gemeente gewoon samen blijft komen tijdens de lockdown. "Het voelt vreemd om dit te doen. Gemeenteleden geven aan dat het voelt alsof ze in een ondergrondse kerk in China zijn.
Het feit dat we in het geheim God moeten aanbidden, uit angst voor strafrechtelijke vervolging, is alarmerend. Maar we doen wat we denken dat we moeten doen", vervolgt hij.

"Het feit dat we in het geheim God moeten aanbidden, uit angst voor strafrechtelijke vervolging, is alarmerend."

Hij voegt eraan toe: "Als christenen willen we de beste burgers van het land zijn. We willen niet ongehoorzaam zijn, maar we worden in een positie gedwongen, waarin we óf onze religieuze overtuiging volgen, óf tegen ons geweten en onze overtuiging ingaan en ons aan de staat onderwerpen. Dat is de situatie waarin we ons nu bevinden."

Op zondag 15 november stopte de politie een kerkdienst in Noord-Londen. De samenkomst werd geleid door dominee Regan King en er waren 15 aanwezigen. King had eerder in een radio-interview aangegeven: "Onze prioriteit is de 'vreze des Heeren'. Wij dienen een hogere wet."

Een andere voorganger uit Londen vertelt: "We houden elke zondag een aantal diensten, waar in totaal ongeveer 160 mensen komen. Ik geloof niet dat de regering de autoriteit heeft om de kerk van Jezus Christus te vertellen dat ze niet samen kan komen voor aanbidding. Ze hebben ons gewoon als niet-essentieel geclassificeerd. Maar wij geloven dat aanbidding het meest essentiële in het leven is. Als er een tegenstelling is tussen de wetten van het land en Gods geboden, is de Bijbel heel duidelijk dat Gods bevel het belangrijkste is."

Tijdens de recente lockdown in Wales, waarbij de kerken werden gesloten, kwamen de leden van de New Hope Community Church in Cardiff toch gewoon bijeen om samen te bidden. De politie was al snel aanwezig en stuurde de dertig aanwezigen weg. Ook diverse rooms-katholieke kerken negeren het verbod om samen te komen. In Ierland lopen voorgangers, predikanten en priesters het risico op een boete van 2500 euro als de gemeente toch samenkomt, of een gevangenisstraf van zes maanden.

Bovenstaand bericht verscheen via LifeSiteNews in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
In Nederland hebben we wel de wettelijke vrijheid, maar is er de angst voor de publieke opinie. Resultaat is hetzelfde. Inderdaad alarmerend.