cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
john macarthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2020 door Redactie

Aangescherpte coronamaatregelen in kerk John MacArthur opgeheven

De gemeente van John MacArthur mag weer zonder uitbraak-gerelateerde coronamaatregelen bij elkaar komen. Grace Community Church (GCC) kreeg te maken met aangescherpte maatregelen nadat er drie besmettingen te herleiden waren naar de kerk. "Na een grondig onderzoek hebben lokale gezondheidsexperts besloten dat de extra uitbraak-gerelateerde maatregelen worden ingetrokken", meldt GCC op de Christian Post.

De kerk telt duizenden leden. In het kerkgebouw van GCC is genoeg ruimte om op gepaste afstand met 7.000 man bij elkaar te komen. Onlangs raakten drie kerkgangers besmet met het coronavirus. De lokale overheid in Los Angeles stelde vervolgens dat de gemeente wegens de 'uitbraak' zich moest houden aan strengere maatregelen. Onterecht, volgens MacArthur. "Het is nooit eerder zo geweest dat de kerk alleen samen mag komen als iedereen gezond blijft, alsof geen enkele kerkganger griep krijgt in een griepseizoen."

Sinds het einde van de zomer strijdt MacArthur voor de samenkomsten van GCC. In eerste instantie stapte de gemeente over op livestreams. Toen verschillende gemeenteleden op zondagochtend weer bij de kerk aanklopten, besloot GCC haar deuren weer te openen met inachtneming van coronarichtlijnen als afstand houden en mondkapjes dragen.

Volgens MacArthur zijn de maatregelen voor kerken in Los Angeles onnodig streng. "We zullen God gehoorzamen boven mensen", reageerde MacArthur op de restricties die de kerk werden opgelegd. Hij erkent dat God de regering heeft aangesteld en mensen dus gezag moeten hebben voor hun meerderen. Hij stelt echter ook dat, wanneer de overheid tegen de Bijbel ingaat, God het laatste woord heeft. "Het is een grote fout om als land Gods Woord en wetgeving te negeren", aldus de voorganger.

Lees hier waarom John MacArthur Grace Community Church openhoudt ondanks de coronamaatregelen in Los Angeles.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Geweldig dat deze voorganger z'n rug recht heeft gehouden!