cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2020 door Redactie

Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?

Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorige week stemden er meer gelovigen dan ooit op de Democratische kandidaat. Hoe wist Joe Biden zoveel gelovigen voor zich te winnen? Volgens Sojourners werd de Democraat gesteund door minstens 1.600 kerkelijk leiders, meer dan Barack Obama voor zich won in 2008 en 2012. "Traditioneel gezien nemen Democraten de scheiding van kerk en staat erg serieus, maar met een kandidaat die geen doekjes om zijn geloof windt, krijg je een diepere connectie met gelovigen. Biden is zo'n kandidaat", aldus woordvoerder Jim Clyburn. CIP.nl zette enkele belangrijke aspecten op een rijtje. 

1. Bijbelteksten
Één van de dingen die Biden vakkundig heeft verweven in zijn speeches gedurende zijn campagne zijn verschillende Bijbelteksten. Tijdens zijn acceptatiespeech afgelopen zaterdag haalde hij een bekende tekst aan uit Prediker. "De Bijbel vertelt ons dat er voor alles een seizoen is: een tijd om te bouwen, een tijd om te oogsten, een tijd om te zaaien. Het is nu een tijd om te genezen. Dit is de tijd voor genezing van Amerika", aldus Biden. Vlak vóór de verkiezingen stelde Biden aan de hand van dezelfde passage dat het tijd was voor Amerika om opnieuw 'één natie onder God' te worden. Hij sloot zijn speech af met het citeren van een lied dat gebaseerd is op de woorden van psalmist David in Psalm 91. "En nu, samen - onder de vleugels van de adelaar - zullen we beginnen aan het werk waar God en de geschiedenis ons toe roepen."

2. Geloof krijgt een plek bij campagnevoering
Tijdens de campagne ging Biden langs veel verschillende geloofsgemeenschappen. Clyburn geeft aan dat dit was om het geloof van Biden te benadrukken. "We hebben gepoogd stemmers te laten weten dat deze campagne draait om wat Jakobus schrijft in zijn brief: 'Geloof zonder daden is dood.' Het is belangrijk om in actie te komen", aldus de woordvoerder. Josh Dickson leidde de campagne van Biden onder de gelovigen in Amerika.

3. Steun van christelijke leiders
Biden werd gesteund door verschillende invloedrijke christenen. "Wij geloven dat onder de eindstreep Bidens beleid meer consistent met de Bijbel overeenkomt op gebied van ethiek en het leven dan die van Donald Trump", schreven evangelicals voor Biden in een statement. "Om deze reden, ook al is het beleid rondom abortus anders, dringen we evangelicals erop aan om Biden te verkiezen als president." De democraat werd een optie voor veel gelovigen en uiteindelijk viel de keuze van genoeg christenen en anderen Amerikanen op Biden.

Door de media is Biden uitgeroepen tot de nieuwe president van Amerika. Niet iedereen is het hiermee eens. Zo klinkt er een koor aan profetisch geluid voor Trump. Trump zal de verkiezingsuitslag aanvechten. Tot in januari is niet zeker wie uiteindelijk werkelijk president zal zijn van Amerika de komende vier jaar.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Mensen die de berichtgeving over Biden (dus Harras) maar vooral de democrats buiten de officiële kanalen bestuderen weten, dat hun plannen een buitengewoon sinister karakter hebben. Het demagogische idelogische karakter van links is totalitaristisch van aard en vormt een directe bedreiging voor conservatieve, democarische en christelijke normen, waarden en vrijheden. MAW de democraten worden volledig beheerst door een 'Anti-Christ' spirit (geest).