cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2020 door Jeffrey Schipper

Zo reageert het Reformatorisch Dagblad op overwinning Biden

Joe Biden is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Tegenstellingen overbruggen is volgens het Reformatorisch Dagblad één van zijn grootste uitdagingen. "Biden kreeg weliswaar 4 miljoen stemmen meer dan Trump, maar dat betekent wel dat er een enorme groep is die de Republikeinse kandidaat steunde", stelt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad.

De uitgestoken hand naar de Trump-kiezers vindt het RD een positief signaal. Tegelijkertijd benadrukt de krant dat Biden een progressieve agenda heeft. "Vooral als het gaat om zaken als abortus en de lhbt-emancipatie wil hij een libertijns beleid voeren. Daarmee vervreemdt hij een belangrijke groep Amerikanen van zich. (...) Alleen wanneer hij in zijn beleid toont rekening te houden met de wensen en gevoelens van de verslagen Republikeinen kan op de lange duur wellicht bij hen vertrouwen groeien."

De RD-hoofdredactie merkt op dat er heel wat op Trump aan te merken valt, maar dat hij zich tegelijkertijd inspande voor de beschermwaardigheid van het leven, het belang van godsdienst- en onderwijsvrijheid, de belangen van Israël. Ook wijst men op zijn strijd tegen "de oprukkende genderideologie". "Juist op deze wezenlijke terreinen lijkt Biden de bakens te willen verzetten. En dat tempert voor christenen in belangrijke mate de hoop die velen nu uitspreken."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: Joe Biden wint Amerikaanse verkiezingen: oprechte katholiek of 'abortuspresident'?


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Er is pas een president elect als hij gekozen word door het electoral college.

Van een aantal states is nog steeds geen officiele bevestigde uitslag.

Dzat zelfs het Reformatorisch dagblad de rule of law ontgaat en meeholt me de rule of the media is ronduit verbazingwekkend. Waarom?Trump kan nog steeds een meederheid aan kiesmannen winnen. Zelfs CNN heeft vandaag weer een aantal swingstates op toss up gezet waardoor Biden onder de 270 kiesmannen komt.Ja en North Caraolina is nu officieel naar Trump gegaan.