cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2020 door Redactie

Franklin Graham waarschuwt voor negatieve gevolgen christenondernemers bij winst Joe Biden

Franklin Graham waarschuwt voor de mogelijke negatieve gevolgen voor christelijke ondernemers wanneer Joe Biden de Amerikaanse verkiezingen zou winnen. De definitieve uitslag van de presidentiële verkiezingen is nog niet bekend. "Ik ben bang dat er een aanval zal komen op christelijke bedrijven zoals we zagen tijdens de regeringstijd van Obama", aldus Graham volgens de Christian Post. De invloedrijke evangelical legt uit dat in de regeringsperiode van Obama verschillende christelijke ondernemers hun bedrijf moesten sluiten wanneer zij niet meewerkten met homoseksuele huwelijken.

"Bloemisten die weigeren bloemen te verzorgen voor een homoseksueel huwelijk worden gesloten. Iemand die geen taart wil maken voor een homoseksueel huwelijk wordt buiten bedrijf gezet", waarschuwt Graham. Daarnaast waarschuwt Graham voor de mogelijkheid van het heffen van belasting op inkomsten van kerken en non-profit organisaties.

Eerder schreef Graham samen met twintig andere prominente christelijke leiders uit Amerika een open brief aan de regering. "De Akte van Gelijkheid ondermijnt de religieuze vrijheid", stond er in deze brief. Geloof en gelijkheid botsen wanneer een christen niet mee wil werken aan homoseksuele huwelijken op basis van zijn geloof. De ondernemer heeft wettelijk het recht zijn geloof te praktiseren, zoals de mensen met een voorgenomen huwelijk wettelijk het recht hebben om te trouwen.

Graham wint geen doekjes om zijn politieke voorkeur. Hij heeft meermaals aangegeven op Trump te stemmen. "Mensen vragen mij: 'Frank, hoe kan je Trump verdedigen, als hij zo'n smerig leven leidt?' Ik leg hen dan uit dat ik nooit heb gezegd dat hij een goed voorbeeld is van het christelijke geloof. Maar hij verdedigt het geloof en dat waardeer ik heel erg", aldus de evangelical.

In een 'onpartijdige' analyse van de politieke agenda van beide partijen kwam Graham tot één conclusie. "Één partij is pro-life, de ander niet. Één partij staat achter de politie en de ander niet", aldus Graham. "Bid voordat je stemt en vraag God om je wijsheid te geven wanneer je je stem indient."


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De zoon is de vader niet...