cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Derksen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2020 door Redactie

Johan Derksen: "Waarom wel 600 man in de kerk en geen 10.000 man in De Kuip?"

Vorige week ging Gert-Jan Segers bij de talkshow Op1 in debat met presentator en dichter Tim Hofman over godsdienstvrijheid. Hofman vindt het niet kunnen dat kerken een uitzonderingspositie hebben voor de coronamaatregelen. Johan Derksen stelde afgelopen vrijdag bij het programma Veronica Inside genoten te hebben van Hofman.

“Die jongen zei zeer terecht tegen Segers: ‘In de kerken zitten honderden mensen, want er is vrijheid van godsdienst en dat staat in onze wetten verankerd.’ Hij zei terecht dat voor sommige mensen, bijvoorbeeld Feyenoorders, Feyenoord ook een soort religie is. En voor mij is de blues in een theater het allerbelangrijkste in mijn leven. Waarom mogen er wel 600 mensen in Staphorst in de kerk zitten en mogen er geen 10.000 mensen in De Kuip zitten? Die Segers en die gereformeerde presentator hadden daar eigenlijk geen antwoord op.”

“Segers zegt dan dat godsdienst niet te vergelijk valt met Feyenoord”, vervolgt Derksen. “Maar dat vindt hij. Ik vind dat helemaal niet. Godsdienst is voor mij niet te vergelijken met blues. Ik vind blues belangrijker. Die jongen bracht op een heel overtuigende manier dat het belachelijk is dat kerken een uitzonderingspositie creëren omdat er iets in de grondwet staat. Als je met 600 mensen psalmen gaat zitten galmen, heb je 600 spreaders.”

Eerder haalde Derksen al uit naar kerken die ondanks het advies van de overheid met meer dan 30 personen samenkomen. Hij sprak daarbij over “godsdienstdwazen die psalmen in de kerk staan te zingen” en refereerde aan kerken in Barneveld en Krimpen aan den IJssel.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ach, wie of wat is dwaas....

Een dwaas zegt in zijn hart, er is geen God ...