cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2020 door Redactie

Kerkdienst in Yerseke voor meer dan dertig personen

De nieuwe adviezen rondom erediensten kunnen op veel weerstand van kerken rekenen. Veel kerken zijn nog in overleg of ze zich al dan niet aan het advies gaan houden of wachten gesprek met minister Grapperhaus van aankomende vrijdag af. In de gereformeerde gemeente (GerGem) van Yerseke werd dinsdagavond in ieder geval gewoon een dienst georganiseerd.

De kerk van het Zeeuwse plaatsje zag geen reden om de dienst te annuleren of om met minder mensen uit te nodigen. Daarom waren er dinsdagavond tussen de 350 en de 375 kerkgangers aanwezig. De PZC brengt dit nieuws naar buiten. De GerGem in Yerseke zit min of meer in dezelfde situatie als de hersteld hervormde kerk in Staphorst. Het betreft een grote kerk, waar normaal gesproken 1500 mensen in kunnen. Daar kunnen dus zonder problemen 375 mensen in. Alle maatregelen zoals afstand houden, gescheiden binnenkomen en handen desinfecteren worden strikt nageleefd. Bovendien is de kerk goed geventileerd.

Scriba Peter de Looff vertelt tegenover het dagblad dat iedereen zich keurig aan de regels hield. Er werd ook gewoon gezongen. “Dat is een wezenlijk onderdeel van de viering. En gezien de ruimte en de goede ventilatie is dat geen enkel probleem.” De Looff benadrukt dat de kerk al sinds juli op deze wijze bij elkaar komt en dat men op nog geen enkele wijze betrokken is geweest bij een uitbraak van corona. De kerkenraad zal zich deze week wel buigen over de vraag of ze gaan voldoen aan het verzoek om nog maar met maximaal dertig personen samen te komen.

Lees meer in de PZC.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen