cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
brian houston trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2020 door Nienke Alblas

Hillsong Church biedt excuses aan voor bericht waarin Trump 'pestkop' werd genoemd

"Kunnen ze de microfoon van Trump niet uitzetten?! Hij komt over als een pestkop. Sorry, maar geen respect voor hem", tweette Hillsong Church. De post van dinsdagavond tijdens het eerste presidentiële debat werd snel verwijderd en de kerk biedt haar excuses aan via Twitter

"Eerder vandaag plaatste één van onze medewerkers via dit account een persoonlijk commentaar op het presidentiële debat. Het commentaar was persoonlijk bedoeld. Hillsong is onpartijdig en biedt haar excuses aan. Dit commentaar komt niet overeen met de visie van Hillsong", aldus de wereldwijde megakerk uit Australië.

Ondanks dat de kerk zich 'onpartijdig' noemt, was de voorzitter van de Amerikaanse Hillsong-kerken aanwezig in het Witte Huis bij een bijeenkomst van de Republikeinen. Mensen reageren via Twitter verontwaardigd op de excuses van Hillsong. "Jezus reageerde op de politiek!" en "Jullie hebben geen ruggengraat", luiden reacties op de 'onpartijdigheid' van Hillsong.

De onderstaande foto is genomen tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis. Aanwezig waren verschillende voorgangers en aanbiddingsleiders uit Amerika zoals Kari Jobe, Brian en Jenn Johnson (Bethel Church), Chris Qualala (Jesus Culture). Omcirkeld linkst zien we Brian Houston, de oprichter van Hillsong Church.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen