cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 augustus 2020 door Hans Frinsel

Donald Trump spant God voor zijn karretje en misbruikt Zijn naam

Donald Trump heeft een conversatie met God gehad, vertelde hij afgelopen maandag (17 augustus) tijdens een kleine verkiezingsrally in Mankato, Minnesota. Zo’n claim maakt toetsing noodzakelijk.

Na enkele beledigende woorden over zijn tegenkandidaat, Joe Biden, claimde hij dat hij de grootste economie aller tijden had opgebouwd en dat hij dat nu, vanwege Covid19, opnieuw moest gaan doen. “Weet je wat dit inhoudt? Juist. Dat is God die me op de proef stelt,” zo begon Trump zijn relaas over zijn gesprek met God:

“Hij [God] zei: “Je hebt het al eens gedaan.”

“Heb ik een goeie job gedaan, God? Ik ben de enige die het kon.”

“Hij [God] zei: “Dat moet je niet zeggen. Nu gaan we je het weer laten doen.”

“Ik zei: “Oké. Ik ben het ermee eens. U hebt me te pakken. Maar ik heb het een keer gedaan. En nu doe ik het weer. En u ziet het soort getallen dat we neerzetten. Ze zijn ongelooflijk! De beste cijfers ooit wat betreft werkgelegenheid. Drie maanden, meer banen in de laatste drie maanden dan ooit tevoren.”

Wat Trump wijselijk wegliet, was zijn rampzalige aanpak van de corona crisis en de gigantische groei in werkeloosheid eerder dit jaar.

Trumps ‘gesprek met God’ was beslist geen gesprek met God. Het ademt een totaal andere sfeer uit.

Was dit werkelijk een gesprek met God? Hoe anders reageerden de Bijbelse profeten wanneer God tot hen sprak! ”Wee mij, want ik verga! Ik ben immers een man met onreine lippen…” was de schrikreactie van Jesaja. En toen de verheerlijkte Christus aan de apostel Johannes verscheen op Patmos, viel deze als dood neer voor zijn voeten. Trump kent blijkbaar geen noodzaak voor zulke vrees. In een interview in 2016 werd hem gevraagd of hij wel eens om vergeving bad. “Dat hoeft niet, als je nooit iets verkeerds doet” was zijn antwoord. Trump denkt blijkbaar ver boven de Bijbels apostelen en profeten te staan.

Wat opvalt is dat Trump’s gesprek met God hetzelfde ‘ouwe-jongens-krentenbrood’ gehalte heeft, dat we kennen uit onderonsjes met God die extreem-charismatische profeten en welvaartsevangelisten regelmatig claimen te hebben. Juist deze valse profeten zijn de geestelijke adviseurs van Trump. Van hen heeft hij blijkbaar ook deze vrijpostige en onheilige omgang met God overgenomen. Zijn ‘gesprek met God’ bestaat grotendeels uit opschepperij over zijn eigen inspanningen, terwijl hij God slechts enkele ego-strelende woorden ter bevestiging in de mond legt. Dit staat in schril contrast met Gods spreken in de Bijbel, waarin Hij centraal staat en niet de mens. “Wij zijn onnutte dienaren, want wij hebben slechts gedaan wat wij moesten doen…” leerde de Here Jezus zijn discipelen zeggen. Trumps houding is tegenovergesteld. Er is geen enkel teken van afhankelijkheid of dankbaarheid voor Gods genade en hulp. Integendeel. God mag blij zijn met zo’n partner, die het kunstje voor een tweede keer zal flikken.

Trumps ‘gesprek met God’ was beslist geen gesprek met God. Het ademt een totaal andere sfeer uit. Het is manipulerend misbruik van Gods naam, om God voor het karretje van zijn herverkiezing spannen.

Bovenstaand artikel verscheen eerder op Zaut.org, een initiatief om een christelijk, actueel, profetisch en nuchter geluid te laten horen in Nederland. Klik hier om de website te bezoeken.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Amerikaanse Christenen, broers en zussen in de Heer Jezus Christus: open toch jullie ogen!!

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify