cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pakistaanse christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2020 door Nienke Alblas

Pakistaanse christenen ter dood veroordeeld wegens beledigende sms over islam

Een Pakistaans christelijk stel is ter dood veroordeeld. Zij worden beschuldigd van het versturen van een beledigende sms over profeet Mohammed. Momenteel verblijft het stel al zes jaar in de gevangenis, vertelt de broer van het stel aan de Christian Post.

De twee Pakistaanse christenen kunnen niet goed lezen en schrijven, laat staan een sms met beledigende inhoud versturen. Shagufta Kausar en haar deels verlamde man Shafqat Emmanuel werden door een imam beschuldigd van het sturen van het bericht in 2013. Zij werden veroordeeld voor 'het beledigen van de Koran' en 'het beledigen van de profeet'. Na een jaar in de gevangenis, werd het stel van elkaar gescheiden.

Will Stark komt namens International Christian Concern op voor vervolgde christenen in Zuid-Azië. "Kausar verblijft in dezelfde gevangenis als de vrijgelaten Asia Bibi." Emmanuel is naar een andere cel overgeplaatst. "De gezondheid van Emmanuel is sterk achteruitgegaan tijdens zijn gevangenschap. De reden is dat de gevangenis niet de faciliteiten biedt die iemand met een verlamming nodig heeft. Doorligplekken en voedseltekorten zijn problemen die veel voorkomen in de gevangenis en zijn funest voor de gezondheid van Emmanuel."

De kinderen van de twee Pakistaanse christenen zijn ondergedoken volgens Stark. "Veel familieleden van christenen worden beschuldigd van blasfemie. Ze zijn bang dat extremisten hen ook zullen aanvallen." Christenen in het islamitische Pakistan worden hevig vervolgd, bedreigd, onterecht opgepakt en veroordeeld. Volgens de advocaat van Kausar en Emmanuel, Nadeem Hassan, zijn de aanklachten vaak gebaseerd op 'religieuze haat en persoonlijke problemen'.

Bekijk ook achter achtergronden van deze zaak in onderstaande video:


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen