cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom iedere christen de docu over SGP-raadslid Tom de Nooijer moet zien - CIP Podcast

"Een klassiek SGP-beeld is doorbroken. Dat is dankzij de VPRO-documentaire 'Lekker conservatief' nu duidelijk voor iedereen", aldus redacteur Patrick Simons. In de recente CIP Podcast besprak hij met Jeffrey Schipper deze documentaire waarin Tom de Nooijer een inkijkje geeft in zijn christelijk-conservatieve denkwereld.

Simons: "Tom is niet een sullige, wereldvreemde jongen die alleen maar bezig is met het zingen van psalmen en al getrouwd is op 19-jarige leeftijd met een meisje, om het heel overdreven te stellen. Dat soort stereotype beelden over de SGP bestaan wel degelijk. Mooi dat dit in deze documentaire is doorbroken."

"Mooi dat de VPRO inzoomt in de christelijk-conservatieve wereld", voegt Schipper toe. "De gemiddelde Nederlander weet hier veel te weinig van. Als christenen de maatschappij mogen duiden op de nationale tv en radio zijn het vaak uitsluitend progressieve christenen zoals Frank Bosman, Rikko Voorberg en Tom Mikkers. Kortom, verplicht materiaal voor iedereen die denkt dat christelijk Nederland massaal progressiever wordt."

In de CIP Podcast is ook een fragment te horen waarin Tom de Nooijer het verschil tussen SGP en Forum voor Democratie uitlegt. "Dat heeft hij goed gedaan", stelt Simons. "Als het gaat om medisch-ethische standpunten liggen FvD en D66 meer op één lijn dan FvD en SGP. Dat zouden we als christenen niet moeten vergeten." Dit lichtte De Nooijer ook toe in zijn artikel: Vijf redenen waarom ik me niet thuis voel bij Forum voor Democratie.

Schipper: "Wat tijdens de documentaire ook goed in beeld is gebracht zijn de gesprekken tussen Tom en zijn vader, met wie hij politiek vaak niet op één lijn zit."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen