cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
mount neboh baptist church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2020 door Nienke Alblas

Amerikaans kerk verliest 11 leden aan corona: "Ons geloof wordt op de proef gesteld"

New York is het epicentrum van corona in Amerika. Een voorganger uit Harlem heeft door het coronavirus in de afgelopen maand afscheid moeten nemen van maar liefst elf gemeenteleden. "Het geloof van onze gemeenteleden wordt op de proef gesteld in deze periode", vertelt predikant Johnnie Green tegen De ChristianPost.

Het aantal besmettingen is hoog opgelopen door besmettingen uit de beginfase van de pandemie. "Voordat we kennis hadden over de besmettelijkheid en de impact van het virus zijn mensen besmet geraakt. Er waren toen nog geen instructies om evenementen en samenkomsten af te blazen, dus kwamen mensen gewoon naar de kerk. Als er in een ruimte met 600 tot 700 kerkgangers vijf mensen besmet zijn, grijpt het virus als een lopend vuur om zich heen", aldus de predikant.

"De Bijbel leert ons dat wanneer we leven God, we ook zullen sterven met God. We worden allemaal geboren met een houdbaarheidsdatum en zullen op een moment oog in oog met de dood staan. Het is ongelofelijk dat er zo veel mensen van onze gemeente zijn gestorven", aldus predikant Green. Hij vertelt dat hij gemiddeld slechts vier uur per nacht slaapt in deze periode. "Ik word de hele nacht wakker gebeld door mensen met slecht nieuws. Ik lig wakker door telefoontjes van mensen die mij vertellen dat ze positief getest zijn op corona of een sterfgeval melden."

Ondanks de uitzichtloze situatie en het oog op de melding van nog meer besmettingen en sterfgevallen door het coronavirus in de gemeente, blijft Johnnie Green vasthouden en het geloof. Hij hoopt dat zijn gemeenteleden vasthouden aan het goede nieuws en de hoop die Jezus geeft. "Mijn hart bloedt voor de kerk en de mensen die geraakt zijn door het coronavirus of een geliefde moeten missen door de ziekte, maar ik wil ook benadrukken dat er ook vandaag nog steeds hoop is op verlossing."


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen