cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Howard-Browne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2020 door Nienke Alblas

Voorganger Howard-Browne reageert op zijn arrestatie: "Ik en mijn gemeenteleden worden bedreigd met de dood"

Deze week werd voorganger Howard-Browne gearresteerd voor het houden van kerkdiensten in het coronatijdperk, waarin hij bovendien mensen uitnodigde elkaar vooral de hand te schudden. Na zijn arrestatie - hij is inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van een mogelijk proces - wordt de voorganger met de dood bedreigd. Er zou zelfs zijn geschoten op het welkomstbord van zijn kerk, de River Church Tampa Bay in Florida.

Volgens de Christian Post neemt de bedreiging van religie toe volgens de pastor. "Mensen van de kerk worden bedreigd met de dood. Het gaat te ver, mensen hebben hun verstand verloren", zegt Howard Browne in een livestream op zijn Facebook-pagina.

Howard-Browne heeft geen aangifte gedaan van de schoten op het welkomstbord, omdat er geen kogelgaten te zien zijn. "Bewakers waren erbij en weten zeker dat zij iemand schoten hoorden lossen." Door de bedreigingen was de voorganger genoodzaakt zijn social media accounts privé te maken.

Arrestatie
Howard-Browne werd afgelopen maandag gearresteerd in zijn woning, wegens het overtreden van de nieuwe gezondheidsregels om het coronavirus. Voorafgaand aan de arrestatie heeft de lokale politie op vrijdag en zondag voor de samenkomst aan de kerk uitgelegd op welke manier de samenkomsten de gezondheid van de kerkgangers in gevaar brengt. Howard-Browne stelt echter dat de kerk net zo essentieel is als een ziekenhuis en ambulance en dus open moet blijven. Daarnaast verkondigt hij in zijn samenkomsten dat het corona een virus is dat door mensen gemaakt als biologisch wapen in de derde wereldoorlog. Howard-Browne gelooft in een complottheorie die stelt dat het coronavirus gemaakt door mensen om wereldwijd kerken te sluiten.

"Mijn verhaal verandert niet", zegt Howard-Browne. "Ik begrijp wat de media zeggen. Ik begrijp van de sheriff zegt. Er is een hele andere kant die ik nu niet helemaal toe zal lichten. De sheriff doet zijn werk en dat begrijp ik. Ik wist dat dit zou komen. Dit gaat niet om het virus, maar om het eerste grondrecht van de mensen in Amerika. We hebben hiermee een nationaal debat geopend over het belang van de kerk. De kerk is essentieel voor het ontmoeten van en zorgen voor mensen. Daar gaat het om."

Kijk in de onderstaande video de volledige reactie van Howard-Browne op zijn arrestatie.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Ik zegen broeder Rodney,

We bidden voor hem voor totale bescherming en ook zijn gezin.

We binden elke machten van geweld en terreur in Yeshua's machtige naam Amen.