cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjan Baan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 maart 2020 door Patrick Simons

Volgens Arjan Baan biedt de coronacrisis kansen: "Schroom niet het goede nieuws te brengen"

“Ons land is in de ban van een coronavirus, dat wereldwijd grote gevolgen heeft voor iedereen. Ook voor mij als evangelist heeft dat gevolgen.” Zo begint Arjan Baan een vlog waarin hij vertelt dat hij juist bemoedigd werd om door te gaan met het delen van het Evangelie in deze crisis.

“De eerste preekbeurten zijn al afgezegd”, vertelt Baan. “Je vraagt jezelf dan af: ik hoef bepaalde preken niet voor te bereiden, maar wat ga ik dan doen met mijn tijd? Daarom heb ik besloten om de komende tijd vlogs te maken en dingen te delen die in mijn hart leven. Vanmorgen heb ik de eerste les geleerd. Mijn vrouw ging even naar de supermarkt en kreeg een bon mee waar een actie bijzat van Wasstraat de Walvis.”

Baan besluit naar de wasstraat te gaan. “Een jongen was bezig om mijn auto af te spuiten en klaar te maken om door de wasstraat te gaan. Ik ervoer sterk dat dit een gelegenheid was om het Evangelie te delen. Ik zeg tegen die jongen: “Ook bang voor het coronavirus?” Hij zegt: “Niet echt.” Ik: “Maar heb je vrede met God?” Hij zei vervolgens: “Ik ben de laatste tijd veel over Jezus aan het nadenken. Ik heb een vriendin gehad en heb ook een Bijbel thuis, maar ik ga niet naar een kerk.” Ik vroeg of hij de behoefte had om er eens over door te praten. Dat wilde hij graag. Ik gaf hem mijn naamkaartje met telefoonnummer en e-mail en zei dat hij mocht bellen. Dan kon hij komen eten en konden we doorpraten over het Evangelie en wat er gaande is in deze wereld.”

De jongen ging graag op de uitnodiging in. “Voor mij was dat opnieuw een bemoediging”, vertelt Baan. “Deze coronacrisis moeten we als christenen aangrijpen om overal te zeggen dat Jezus leeft en dat Hij ook aan iemand die de wasstraat bedient het goede nieuws wil brengen. Petrus zegt: ‘Maar heiligt God de Heere in uw hart. En wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is. Met zachtmoedigheid en eerbied.’ (1 Pet 3: 15). Daarvoor staat: ‘Maar, als u ook zou moeten lijden vanwege de gerechtigheid dan bent u zalig. Wees niet bevreesd zoals zij bevreesd zijn. Laat u niet in verwarring brengen.’”

“Dat is de boodschap van mijn eerste vlog: lieve vrienden, beste broeders en zusters, als wij geloven in Jezus, als wij Hem kennen als onze Redder, schroom niet om in deze tijd dat goede nieuws aan het gewone volk te brengen. Dat Jezus leeft en dat Hij de enige bescherming is, dat Hij vrede wil geven. Wat er ook gaat gebeuren, als we vrede hebben met God, door de Heere Jezus Christus, dan zijn we zalig. Dan hoeven we niet bevreesd te zijn. Ik wil jullie allemaal uitdagen. Vraag aan mensen die je tegenkomt of ze bang zijn voor het coronavirus en probeer dan onder leiding van de Heilige Geest te zeggen dat de blijde boodschap richting geeft en hoop biedt.”


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen