cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 september 2019 door Lukas ten Napel

John Piper deelt hoe hij en zijn vrouw de stormen van hun huwelijk doorstonden

“U zei dat we moeten vechten voor het huwelijk en dat het vaderschap zwaar kan zijn. Wat helpt u door de zware periodes in je leven heen?” Deze vraag kreeg predikant John Piper in een interview voorgeschoteld. Het inspirerende antwoord geeft de predikant in deze video van Geloofstoerusting.

“God is soeverein en God is goed, wat er ook gebeurt. God heeft alles onder controle, Hij maakt geen vergissing; op elk moeilijk moment is het God die regeert. En Hij regeert voor ons bestwil.”
“Gisteren las ik Habakuk 3:17-19 op een bruiloft: “Er is geen fruit aan de boom, geen oogst van het land, geen vee in de stal; we zijn stervende! Toch zal ik dan in de Heere van vreugde opspringen!” Zo ging het in ons leven ook. God heeft flink wat obstakels op onze weg gelegd. Het huwelijk en de opvoeding van onze kinderen heeft ons flinke uitdagingen gegeven. Jezus Christus, die ons liefhad en Zijn leven voor ons gaf, draagt ons en zal alles sturen tot Zijn glorie en voor ons bestwil! Maar dat is het theologische antwoord.”

Samen bidden
“Als je meer wilt weten; mijn vrouw Noël en ik hebben gewoontes in ons leven gebouwd. We hebben elke dag samen gebeden. Kun je samen bidden als je niet met elkaar kunt praten? Petrus schreef: “Woon met begrip met je vrouw samen, opdat uw gebeden niet verhinderd worden.” Je gebed laat dus zien wat de stand van zaken is.”

"In moeilijke periodes van ons huwelijk konden we niet eens tegen elkaar praten. Zo slecht ging ons huwelijk op die momenten. Mijn taak als echtgenoot is dan om eerst te knielen en ik moet niet zeggen: “Jij hebt er een zooitje van gemaakt; jij bidt eerst!” Ik weet niet hoe vaak het gebeeurd is, maar in die situaties zei ik tegen God: "We kunnen dit niet; help ons. Amen!” Stop er dus niet mee! Geef die gezamenlijke momenten van gebed niet op, ook niet in de moeilijke tijden!"

Bekijk de video en neem een kijkje op de site van Geloofstoerusting:


Huwelijk
- Vrouwen moeten zich onderwerpen aan hun man: hoe zit dat eigenlijk?
- Erica begon onvoorbereid aan haar huwelijk: "We hadden heel wat teleurstellingen kunnen voorkomen"
- Huwelijkscoach Bram luidt de noodklok over het christelijke huwelijk
- Te vroege seks is gevaarlijk voor je (latere) huwelijk
- Waarom trouwen veel christenen op jonge leeftijd?
Meer over Huwelijk »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen