cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dorine Sommers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 juni 2019 door Lukas ten Napel

Dorine Sommer over onderzoek CBS: "Ik geloof dat er genoeg goede relaties zijn, ondanks grote leeftijdsverschillen tussen de partners”

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat relaties waar het leeftijdsverschil tussen partners groter is, instabieler zijn en leiden vaker tot echtscheidingen. Dorine Sommer van Marriage Course wierp in het programma Uitgelicht! Van Family7 een blik op de cijfers.

“Eerlijk gezegd vind ik het een oppervlakkig onderzoek. Ze komen naar buiten met de conclusie dat de kans op echtscheiding groter is wanneer het leeftijdsverschil tussen partners groter is. Ik hen benieuwd waarom dat dan zo is. Ik geloof dat er genoeg goede relaties zijn, ondanks grote leeftijdsverschillen tussen de partners.”

“Het is belangrijk dat we tijd voor elkaar maken. Wanneer je verliefd wordt op elkaar, dan ga je een relatie aan. Op een gegeven moment komen er dingen op je pad en het gevaar is dat je uit elkaar groeit, omdat iedereen met zijn eigen dingen bezig is. Je verandert allebei. Het beste kun je kijken hoe je in verbinding met elkaar kunt blijven en samen door het leven kan gaan. Zo kun je samen veranderen.”

Bekijk het fragment vanaf 04.07.


Huwelijk
- Vrouwen moeten zich onderwerpen aan hun man: hoe zit dat eigenlijk?
- Erica begon onvoorbereid aan haar huwelijk: "We hadden heel wat teleurstellingen kunnen voorkomen"
- Huwelijkscoach Bram luidt de noodklok over het christelijke huwelijk
- Te vroege seks is gevaarlijk voor je (latere) huwelijk
- Waarom trouwen veel christenen op jonge leeftijd?
Meer over Huwelijk »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen