cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Collin Dozier
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2019 door Geerten van Breugel

Amerikaan pleegt bijna zelfmoord maar wordt nu gedoopt

De Amerikaanse Collin Dozier reed rond eind april middernacht naar huis, toen hij een auto zag stoppen op een nabijgelegen brug. Hij reed naar huis, pakte zijn scooter en ging naar de man toe. Faithwire beschrijft het verhaal van de man uit Virginia, toen hij zich geroepen voelde om de man te helpen.

”Het voelde alsof iemand op je voordeur klopt, ik moest het beantwoorden.” Op de brug stond de 27-jarige man die op het punt stond zelfmoord te plegen. Dozier liep naar hem toe en zei: ”Doe het niet. Jezus houdt van je. Hij is hier voor jou.”

”Het enige wat ik kon doen was bidden”, haalt de Amerikaan het verhaal terug. ”Ik kwam wat dichterbij en strekte mijn hand uit. Ondertussen bad ik: Jezus, spreek deze man aan. Open zijn ogen nu. Laat hem Uw ogen zien.”

Na twintig minuten wachten kwam de politie. De man bedreigde Dozier en de politie toen zij arriveerden, en zei een pistool te hebben. Toch probeerde Dozier dichterbij te komen. ”Ik stapte op de reling zodat ik hem vast kon pakken en gooide hem op de grond.” De politie greep toen in, arresteerde de man en bracht hem naar een kliniek.

De daden van Dozier hebben grote impact gehad. Voor de bewuste avond was de man naar eigen zeggen in tien jaar niet sober geweest, nu is hij dat al drie weken. Sinds de zelfmoordpoging gaat de man ook mee naar de kerk en hij wordt binnenkort gedoopt.

Bekijk hier de video waarin Collin Dozier zijn verhaal vertelt.


Zelfmoord
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Vrouw van voorganger die zelfmoord pleegde plaatst hartverscheurende video op Instagram
- Weduwe voorganger spreekt zich uit na zelfdoding van haar man
- Jan-Kees geniet na verlies vrouw en dochter toch weer van het leven: "De banden van rouw en verdriet zijn verbroken"
- Hanneke Schaap: "Beweren dat God Zijn kinderen voor zelfmoord bewaart, is valse gerustheid"
Meer over Zelfmoord »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen