cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pieter van der Leer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Deze jonge christelijke homo is blij met de Nashville verklaring

"Ik zal als homo nooit seks hebben, want dat is zondig volgens het woord van de Bijbel. God heeft de mens niet zo geschapen." Pieter van der Leer (24) is homofiel, volgens hem wezenlijk anders dan homoseksueel. De NOS sprak hem naar aanleiding van de ophef die vorige week over de Nashville verklaring ontstond. 

De Nashville verklaring werd in 2017 opgesteld in de Verenigde Staten, maar afgelopen zondag werd een Nederlandse vertaling gepubliceerd. In het omstreden document wordt betoogd dat homoseksualiteit zonde is en dat het huwelijk alleen een verbintenis tussen man en vrouw kan zijn. Pieter is theologiestudent en laat tegenover de NOS weten dat hij "niet anders kan dan de Nashville verklaring volledig onderschrijven. Voor mij bewijst het dat voor God mijn onreine gedachten net zo erg zijn als van een hetero die vreemdgaat."

Tegenover de NOS voegt Pieter toe dat hij begrijpt "dat je je aangevallen kunt voelen, maar het is maar net met welke bril je hem leest. Ik ben er juist blij mee. We krijgen opheldering over iets dat we al twintig eeuwen belijden. Het belangrijkste staat voor mij in het naschrift van het document en dat is dat er voor mensen als mij een plaats is binnen de kerk."

Door zijn seksuele gevoelens niet tot uiting te brengen gelooft Pieter dat hij gehoorzaam is aan de wil van God. De student vindt de Nashville verklaring dan ook geen antihomopamflet. Hij verwijst naar het naschrift waarin staat dat er in de kerk plek moet zijn voor christenen met homoseksuele gevoelens. "Als ik mag kiezen tussen de liefde voor een andere man hier op aarde en de liefde die ik voor God mag belijden, dan hoef ik geen keuze te maken."

Bekijk de video en klik hier om de volledige Nashville verklaring te lezen:


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat een geweldig moedig getuigenis!

Gods kracht in onze zwakheid.

Dank je wel, Pieter!

Veel genade van onze Here Jezus Christus toegebeden.