cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Stichting Jij daar!
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Stichting Jij daar! slachtoffer van lastercampagne genadeloze Farizeeër

"De lastercampagne die tegen Stichting Jij daar! is gestart is afkomstig uit het kamp van het farizeïsme en dus niet serieus te nemen." Dit zegt evangelist Arjan Baan naar aanleiding van de lastercampagne die is gestart tegen de interkerkelijke stichting. De initiatiefnemer is vermoedelijk een christenfundamentalist uit de uiterste rechterflank van de reformatorische gezindte.

Op een nepwebsite worden onder andere gastsprekers van Stichting Jij daar! belachelijk gemaakt. Op sommige predikanten is de letters 666, het teken van de duivel, te lezen. De gastsprekers worden weggezet als wolven in schaapskleren, aanhangers van satan en predikers die een vals evangelie verkondigen. Ook is op één van de nepfoto's te zien hoe Jij daar-jongeren zogenaamd de duivel zouden aanbidden.

Dr. G. A. van den Brink is één van de gastsprekers die wordt gelasterd. Hij blijft nuchter onder het feit dat hij op de nepwebsite is afgebeeld met de cijfers ‘666’ op zijn voorhoofd. “Ik hoop niet dat mensen hierdoor gaan twijfelen. Jezus heeft gezegd: ‘Ze hebben Mij gehaat, ze zullen ook u haten. Ze hebben Mij vervolgd, ze zullen ook u vervolgen.’ Wie een dienaar van Christus wil zijn, krijgt te maken met felle kritiek en laster. In die zin zal ik mij er niet tegen verweren. Het hoort bij het navolgen van Christus.”

“De Farizeeën waarschuwden mensen op dezelfde manier tegen Jezus. Opvallend is dat Jezus in reactie daarop verwees naar de zonde tegen de Heilige Geest. De enige zonde die niet door Hem vergeven wordt. In die zin zijn Jezus’ woorden zelf een ernstige waarschuwing voor de initiatiefnemer van deze lastercampagne. Persoonlijk trek ik het mij niet aan en voel ik mij niet vernederd door deze vorm van kretologie.”


Een screenshot van de nepwebsite

Ook evangelist Arjan Baan is slachtoffer van de lastercampagne. "Dit is natuurlijk niet serieus te nemen," laat hij weten. Baan  verwijst naar 1 Korinthe 13:1, 'Al zou ik de talen van de mensen en van de engelen spreken, maar ik had de liefde niet, dan zou ik klinkend koper of een schallende cimbaal zijn geworden.'

"Ik vrees dat de initatiefnemer geen genade kent. Deze persoon komt duidelijk uit het kamp van het farizeïsme," vervolgt Baan. "Als Paulus ketters waarschuwt gaat het gepaard met liefde. Via deze nepsite is het overduidelijk dat het hier gaat over een schallende schreeuwer zonder liefde. Normaal gesproken wil ik kritiek in gebed brengen, maar zo spreek je mensen niet aan. Opvallend is dat ook over Jezus werd gezegd dat Hij werd gedreven door Beëlzebul, de aanvoerder van de demonen."

Prof. dr. Henk van den Belt lacht de website weg en ook prof. dr. W. van Vlastuin blijft er nuchter onder. "Waarom zou ik dit serieus nemen?" Hans Schenkel uit Leersum, webmaster van Stichting Jij daar!, zegt in het Reformatorisch Dagblad dat hij in overleg met de provider probeert om de site weg te verwijderen. De initiatiefnemer van de site bevindt zich naar verluidt in Noord-Amerika. Schenkel: "Het spoor leidt naar een provider in Toronto in Canada."

Foto boven: Stichting Jij daar!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Dit is volgens mij het beste bewijs, dat JijDaar: "effectief afbreuk doet aan het werk van de tegenstander".

Anders zou deze niet zo veel moeite doen om hen belachelijk te maken!

Wees ervan verzekerd, dat mijn echtgenote en ik, (EN allen hier op dit forum?!) de vele (ca. 200?) medewerkers/vrijwilligers van JijDaar dagelijks blijven gedenken in onze gebeden.

Ga vooral door met dit geweldige werk!

Gods zegen.

Vaya con DIOS