cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjan van Essen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 september 2018 door Jeffrey Schipper

Docent Arjan mag geen les meer geven op Driestar College

Docent Arjan van Essen moest kiezen van het Driestar College: het docentschap of zijn theaterproductie die binnenkort start. De christelijke school op reformatorische grondslag heeft principiële bezwaren tegen theaterproducties. Die passen niet bij de identiteit van Driestar, meldt het Nederlands Dagblad

"Op de eerste schooldag van het jaar kreeg ik de keuze tussen ontslag of binnen drie dagen de productie terugtrekken."

Omdat Van Essen de theaterproductie wil laten doorgaan, is hij op dit moment 'vrijgesteld van werkzaamheden', zoals dat officieel heet. De school benadrukt dat er van ontslag nog geen sprake is. Omdat Van Essen graag voor de klas wil blijven staan om Nederlands te geven, heeft hij een advocaat in de armen gesloten. "Bijzonder jammer. Ik zou liever het gesprek, een discussie met de school willen aan gaan," laat hij weten.

Van Essen was 25 jaar lang gokverslaafd. Dat leven is nu achter de rug. Zijn leven als christen geeft hem nu échte rust. De theaterproductie gaat over dit aangrijpende levensverhaal: de gokverslaafde die zichzelf speelt. Op 3 november is de première van het theaterstuk over zijn leven: Kop of Munt.

Inmiddels heeft Van Essen schuldbelijdenis gedaan en geen last van z'n verslaving. "Ik kan nu langs het casino lopen zonder de aandrang te voelen naar binnen te gaan," zei hij eerder dit jaar tegenover Dag6.

In de onderstaande vlog legt Van Essen tegenover zijn leerlingen uit waarom hij momenteel geen les geeft:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Moedige keuzes Arjan, blijf vooral jezelf!